Política

Les crítiques de CiU encenen Castells en un intens debat sobre el dèficit

El diputat de CiU Jordi Turull i augura que el finançament no cobrirà ni el 50% del dèficit

El diputat de CiU Jordi Turull ha irritat avui el conseller d'Economia, Antoni Castells, en suggerir que havia mentit sobre el dèficit de la Generalitat, i ha augurat que "el resultat" del nou model de finançament "no servirà per eixugar ni la meitat del dèficit" de la Generalitat el 2009.

En una interpel·lació al parlament català, Turull ha tractat el PSC de palmero del PSOE i de donar prioritat a "salvar" aquest partit per davant de "defensar Catalunya".

De la seva banda, Castells ha acusat CiU d'erigir tot un "monument a la demagògia, la irresponsabilitat i la manipulació" amb la seva intervenció, i s'ha mostrat especialment molest amb el diputat de l'oposició per la seva anàlisi "catastrofista" de les finances de l'executiu català. "Jo no dic mentides, em puc equivocar, però no dic mentides, i tinc dret a exigir un cert respecte. En política no val tot. (...) Mirin-se al mirall i diguin si s'agraden", ha replicat Castells visiblement irat.

En aquest sentit, el conseller ha demanat fins i tot a la Mesa del Parlament que d'ara endavant sigui "curosa" per evitar que es titlli els responsables polítics de mentiders, i ha confiat que CiU, "pel bé del país", no tingui l'oportunitat de tornar al govern, perquè en el seu afany per complir el dèficit zero tancaria fins i tot "escoles" o "hospitals".

En la rèplica, el representant de CiU ha reprotxat a Castells que en anteriors intervencions públiques no s'hagués ajustat "a la veritat" sobre el nivell del dèficit de la Generalitat, i ha criticat el descontrol en les finances de la Generalitat.

Dèficit més alt

El titular d'Economia ha augurat que el dèficit de la Generalitat en aquest exercici serà "una mica més alt" que el registrat el 2008, que va ser del 2,38% del PIB, però ha afegit que "en termes absoluts" serà "sensiblement similar".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.