Política

Uriel Bertran explica la consulta sobre la independència a Sardenya

Una delegació de la Coordinadora Nacional ha viatjat a l'illa italiana convidats per una institució local

Uriel Bertran, responsable de la Coordinadora Nacional d’Extensió Territorial i Campanya, amb Elisenda Paluzie de Sobirania i Progrés i Jordi Miró, membre de la Comissió de Comunicació i Internacional de la Coordinadora, han viatjat fins a Sardenya per explicar la seva experiència en l'organització de la consulta sobre la independència que es va celebrar el passat 13 de desembre i que se celebrarà properament als mesos de febrer i abril en diversos municipis de Catalunya.

Els membres de la Coordinadora Nacional han estat convidats per la Fondazione Sardinia.

En la seva ponència, Bertran i Paluzie han explicat la consulta sobre la independència a més de 300 assistents. Bertran ha remarcat que tot i que actualment no hi ha “una majoria política al Parlament per a convocar un referèndum d’autodeterminació, no significa que no hi sigui a la societat, com s’ha reflectit en l’enquesta de la UOC de fa unes setmanes o en l’aclaparador percentatge del 'sí' en la votació del 13 de desembre”, ja que “el fracàs de l’autonomisme ha obert els ulls a la ciutadania”.
 
La xerrada s’ha emmarcat dins la jornada 'Sardegna: Statuto e Sovranità' i ha tingut lloc a Santa Cristina de Paulilatino.

A banda de les intervencions de la delegació catalana, la xerrada també ha comptat amb les intervencions de membres de la política insular i l’associacionisme sard. Entre ells, Gabino Sale (diputat de la província de Sassari), Renato Soru (president de Sardenya fins el passat 2009) i de Carles Sechi (Parlamentari sard de l'Alguer i exalcalde d'aquesta ciutat).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.