Política

El TS admet a tràmit la querella de Manos Limpias contra Garzón per la causa de les desaparicions durant el franquisme

El sindicat ultradretà va denunciar el jutge de l'Audiència Nacional quan es va declarar competent per investigar els fets

El Tribunal Suprem ha admès a tràmit una querella del sindicat ultradretà Manos Limpias contra el jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón per un delicte de prevaricació en relació amb la causa general sobre les desaparicions durant la Guerra Civil i el franquisme.

"Aquesta sala, sense valorar ni prejutjar el que ha passat, entén que no es donin les condicions per rebutjar l'admissió a tràmit d'aquesta querella", ja que "allò que s'afirma en la querella no és una cosa que, en principi, pugui considerar-se aliè al tipus penal de prevaricació almenys com a hipòtesi, que no s'adverteix ni absurda ni irracional", afirma l'alt tribunal en la interlocutòria d'admissió.

El sindicat Manos Limpias -que no té representació en cap centre de treball i que està dirigit per l'exresponsable de la formació ultradretana Fuerza Nueva Miguel Bernard- va acusar Garzón de prevaricació per declarar-se competent per investigar les desaparicions de la Guerra Civil i el franquisme, tot i saber que no era competent per fer-ho.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.