Política

El Papa dóna suport al dret dels palestins a "una pàtria sobirana en la terra dels seus avantpassats"

Visita Betlem i assegura que resa perquè s'acabi l'embargament a què Israel sotmet Gaza

El papa Benet XVI ha defensat aquest dimecres a Betlem, durant la seva visita oficial al territori ocupat de Cisjordània, el "dret del poble palestí" a una "pàtria sobirana" en la terra dels seus "avantpassats".

"La Santa Seu dóna suport al dret del vostre poble a tenir una pàtria sobirana en la terra dels vostres avantpassats, segura i en pau amb els seus veïns i dins d'unes fronteres reconegudes internacionalment", ha declarat el pontífex durant el discurs pronunciat al palau presidencial palestí a Betlem, davant del president de l'Autoritat Nacional Palestina, Mahmud Abàs.

En el mateix discirs, Benet XVI ha dit als palestins que resa per l'aixecament de l'embargament al qual Israel té sotmesa la franja de Gaza des que Hamas va guanyar les eleccions i va assumir el govern d'aquest territori.

"Per favor, estigueu segurs de la meva solidaritat amb vosaltres per l'immens treball de reconstrucció que heu de fer, i de les meves oracions que l'embargament sigui aviat aixecat", ha assenyalat el pontífex davant d'una multitud de palestins a Betlem.

"El meu cor és amb totes les famílies que han hagut d'abandonar la seva terra", ha afirmat, referint-se expressament als milers de palestins que viuen al camp de refugiats de Betlem des que van ser expulsats de les seves cases després de la fundació de l'Estat d'Israel, el 1948.

Benet XVI també s'ha referit a les víctimes palestines causades per la recent ofensiva militar israeliana a Gaza. "A aquells de vosaltres que ploreu la pèrdua de membres de les vostres famílies en les hostilitats, en especial a l'últim conflicte de Gaza, us garanteixo que teniu la meva profunda compassió i que us recordo amb freqüència a les meves oracions", ha declarat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.