Política

II-SP supera el PP a Euskadi corregides les irregularitats

La diferència de 630 vots ha estat superada pels mil vots atribuïts per error a altres llistes

Iniciativa Internacionalista, la llista abertzale d’origen castellanista, ha acabat situant-se com a tercera força de les eleccions europees a Euskadi en lloc del Partit Popular, un cop efectuat el recompte oficial a les juntes d’Àlaba, Biscaia i Guipúscoa i arreglades les irregularitats que van provocar que més d’un miler de vots s’atorguessin per error a altres llistes, sobretot d’extrema dreta. El Partit Popular i Iniciativa Internacionalista es van situar la nit de les eleccions, segons els resultats provisionals que encara hi ha a la web del ministeri de l’Interior, com a tercera i quarta força, per darrere del PNB i del PSE, amb 115.911 vots (15,98%) i 115.281 vots (15,89%), respectivament.

Però el recompte oficial, que encara dura i que es pot allargar fins al 27 de juny, ja ha provocat que II-SP sumi 1.116 vots que havien estat atorgats a Democràcia Nacional o al Moviment Social Republicà. Per demarcacions, els vots canviants han estat 888 a Guipúscoa, 384 a Biscaia, 126 a Navarra i 70 a Àlaba. Els 630 vots que hi havia de diferència entre el PP i Iniciativa Internacionalista, doncs, han quedat a bastament superats, si bé això no provocarà cap moviment d’escons.

El possible error, que va provocar altres exemples estranys com el fet que en el poble on vota la vicepresidenta María Teresa Fernández de la Vega no hi hagués cap vot per al PSOE, s’hauria produït no en el recompte sinó en la informatització de les dades: a les paperetes i a les llistes s’atorgava a II-SP el número 31 i als impresos de les actes d’escrutini, el número 30. 


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estat francès

Macron inicia les consultes amb els partits per nomenar el nou primer ministre

Barcelona
europa

Alemanya celebrarà eleccions generals a la tardor de 2025

barcelona
política

L’UCE distingeix la trajectòria de la Plataforma per la Llengua i Joan Amorós

prada
guerra a europa

Modi transmet a Zelenski la seva aposta pel diàleg en una visita històrica a Kíiv

barcelona
política

Illa col·loca la bandera espanyola en una estança de Palau

barcelona
política

Rull explota contra l’informe dels Mossos que l’acusa de posar-los entrebancs

prada
política

Els comuns volen començar ja a negociar els pressupostos

barcelona
guerra a europa

Kíiv ataca posicions russes a Kursk amb bombes suplides pels EUA

barcelona
POLÍTICA

Xavier Amor: “A Pineda s’obrirà un nou cicle amb la primera alcaldessa”

Pineda de Mar