Política

Una vuitantena de morts en estavellar-se un avió militar a Indonèsia

L'aparell ha perdut altura, ha passat tocant algunes cases i ha caigut en una zona de camps d'arròs. Dues persones que eren a terra també han mort

Un avió de l'exèrcit indonesi, amb més de 100 persones a bord, s'ha estavellat aquesta matinada a l'illa de Java.

Les primeres informacions parlen d'una vuitantena de morts, tot i que la xifra podria pujar perquè l'avió s'ha incendiat just després de caure sobre un camp d'arròs.

L'aparell ha perdut altura, ha passat tocant algunes cases i ha caigut en una zona de camps d'arròs. Això hauria provocat la mort de dues persones més que eren a terra.

De moment, no se sap per quina causa l'avió, un Hèrcules C-130 de les forces aèries indonèsies, ha començat a perdre altitud. Transportava en total 96 passatgers i 13 tripulants, que participaven en una missió rutinària d'entrenament.

Havia sortit del segon aeroport en importància de la capital, el de Halim Perdanakusuma i es dirigia cap a la província d'Irian Jaya, a l'illa de Papua, que és a la part més oriental del país i on l'exèrcit manté una forta presència per intentar controlar el moviment independentista local.

A pocs quilòmetres d'on hi ha hagut l'accident hi ha una base militar, la qual cosa ha permès que bombers i altres serveis d'emergència hi arribessin l'avió encara estava en flames. Alguns haurien estat rescatats encara amb vida.

Un altre accident fa una setmana
Fa tot just una setmana un altre Hèrcules C-130, que també feia un trajecte fins a Papua va aterrar sense que es desplegués el tren d'aterratge posterior.

L'exèrcit va demanar que es revisessin tots els avions d'aquest model, un dels més estesos arreu del món.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.