Política

Carretero assegura que Laporta seria ben rebut a Reagrupament

Afirma que no han entrat en contacte però el considera "un patriota". El líder del col·lectiu replica Montilla que la consulta d'Arenys no fa mal a l'Estatut sinó a la política del PSC

El president del Barça, Joan Laporta, seria ben rebut a Reagrupament. Ho ha admès el líder del col·lectiu, Joan Carretero, en una entrevista a Catalunya Informació aquest diumenge. Tot i mantenir les incògnites que fa temps que s'arrosseguen –no ha volgut aclarir quants socis té l'entitat, ni si la convertiran en un partit, ni tan sols si ell encapçalarà la llista electoral que proposa–, l'exconseller i exmilitant d'ERC sí que ha ratificat que vol que en les pròximes eleccions al Parlament hi hagi una candidatura disposada a buscar una majoria per declarar la independència de Catalunya.

I quan se li ha preguntat si es veurà Laporta a Reagrupament –després del paper destacat del president del Barça en la manifestació independentista de la Diada– ha respost: "Nosaltres, encantats de vida. Joan Laporta és un excel·lent president del Barça, és un patriota i nosaltres rebríem encantats Laporta i tots els patriotes que vinguin per tirar endavant el projecte". Tanmateix, ha afirmat que no n'han parlat, i ha insistit que Reagrupament "no és cap projecte personal, sinó un projecte de país que hauria de transcendir els que l'han iniciat". "Per nosaltres, tot el que sumi és bo, i en el cas de Laporta no suma, sinó que multiplica", ha sentenciat.

A banda de parlar amb cautela del seu futur electoral, l'exconseller també ha parlat de la consulta d'autodeterminació d'Arenys de Munt, a la qual ha assistit per donar-hi suport. En resposta a l'avís que va llançar aquest dimecres el president de la Generalitat, José Montilla, sobre els efectes secundaris perniciosos del referèndum, Carretero ha replicat que "a qui fa mal és a la política del PSC, que intenta fer veure que aquest país no té cap problema nacional i manté que només s'ha de parlar del que ells diuen que interessa a la gent". "En realitat, a la gent li interessen altres coses que les que interessen al PSC", ha afegit.

Per Carretero, el fet que la justícia hagi prohibit a l'Ajuntament donar suport a la consulta d'autodeterminació i, en canvi, s'hagi permès la protesta de la Falange Española de las JONS, "no és sorprenent tenint en compte el país en què vivim, on es va fer una transició fatal, encara que ens hagin intentat fer creure que va ser modèlica". "El franquisme en va sortir indemne, cosa que no passa en cap altra democràcia, i ara tenim una democràcia de baixíssima qualitat", ha conclòs.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.