Política

De la Vega veu "irresponsable" el PP perquè impedeix consensuar la renovació del TC

La vicepresidenta del govern espanyol culpa el Partit Popular de bloquejar la reforma del Constitucional

La vicepresidenta del govern espanyol, Maria Teresa Fernández de la Vega, ha afirmat que per renovar el Tribunal Constitucional el govern espanyol "sempre està disposat a consensuar, perquè és el mètode que ens hem donat per a designar els membres de l'alt tribunal". Ha afegit que qui no utilitza aquest mètode és "com a mínim irresponsable, o almenys responsable que la renovació no s'hagi produït".

De la Vega ha dit que el govern espanyol "és tant partidari de la renovació que la va arribar a posar en marxa", però el PP "ho va bloquejar desvirtuant-ho i presentant els mateixos candidats a tots els territoris, i des d'aleshores estem tots aturats", ha assegurat a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.

Per aquest motiu ha fet una crida al PP per "recuperar el consens des de la lleialtat institucional". Ha dit que cal "el compromís i la responsabilitat del PP i sinó serà molt difícil".

Tot i això, ha insistit que els magistrats tenen "la legitimitat que els dóna la llei per continuar treballant" i que els polítics tenen "l'obligació de respectar els seus temps encara que semblin molt llargs i també respectar els procediments i decisions".

Zapatero i Montilla no es reuniran
Pel que fa a la trobada del president del govern espanyol, José Montilla, i el líder del PP a l'Estat, Mariano Rajoy, per abordar la renovació del TC, De la Vega ha dit que "el diàleg està molt bé", i ha dit que espera "que sigui fructífer". Tot i això, ha manifestat Zapatero "no té previst de moment entrevistar-se" amb Montilla per aquesta qüestió perquè "no és necessari" i "està clara la posició del govern i del PSOE".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.