Política

La por fa (un) forat

Els amos del bar La Plaça, amenaçats dies abans de la consulta, tanquen durant el matí atemorits per la manifestació de la Falange Española

Al final han estat quatre gats –uns 60, per ser més exactes–, els veïns d'Arenys de Munt temien la manifestació de la Falange Española de las JONS i els possibles incidents –que al final no s'han produït– amb els independentistes que venien a respondre els feixistes. Aquesta por genèrica ha anat acompanyada, en un cas, d'amenaces molt concretes de comunicants no identificats.

Havent rebut tots aquestes estímuls, i una recomanació policial, els amos del bar La Plaça, just davant del monument de la Puntaire, a la plaça Catalunya, on s'ha manifestat la Falange, han tancat aquest les portes. L'alcalde, Carles Móra, s'havia proposat aconseguir que ningú cedís a la intimidació, però demanar-ho als de La Plaça era prentendre una heroïcitat.

La Rosa, la propietaria, ha hagut de veure la concentració espanyolista des del balcó d'una casa veïna.

No es treu del cap que aquest dimarts, 8 de setemnre, a les 9 del matí, la Sònia, que porta el bar amb ella, va agafar el telèfon i una veu en castellà la va deixar glaçada. “Os vigilamos las espaldas y la bandera que teneis, os la vamos a quemar”. La bandera a la qual es refereixen és una estelada, tot i que força discreta pel que fa a la mida.

El mateix dia, a la tarda, van tornar a trucar. Aquest cop va ser la Rosa personalment la que va agafr el telèfon. “Una veu que xixiuejava em va dir: 'Os vamos a quemar dentro con la bandera, hijos de puta'. Jo vaig fer l'orni, fins que va penjar”, assegura Rosa.

Tot i aquestes amenaces, el bar ha continuat obrint amb normalitat, excepte aquest matí. “Ens hem sentit molt protegides per la Policia Local i els Mossos d'Esquadra", admet la Rosa, que també explica que ha anat a votar. “No he vist por perquè la gent confiava en les forces de seguretat”, conclou. La por només ha fet un forat: les dues hores que La Plaça ha estat amb la persiana tirada avall.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Trump escull el populista conservador Vance com a candidat a vicepresident

barcelona
política

Comín no podrà assistir al ple de constitució de l’Eurocambra

barcelona
judicial

Serret i Simó recusen Marchena i quatre magistrats més per manca d’imparcialitat

barcelona
estats units

El cap de Seguretat Nacional admet un “error” en la protecció a Trump

barcelona
estats units

Una jutgessa desestima el cas contra Trump per tenir documents classificats a casa

barcelona
Àfrica occidental

El Parlament de Gàmbia rebutja legalitzar la mutilació genital femenina

Barcelona
Política

Aixequen l’ordre de detenció a Gallardo però el fiscal eleva el cas al TC perquè no el veu amnistiable

barcelona
política

Rovira nega cap “estructura paral·lela” i defensa les campanyes d’activisme d’ERC

barcelona
política

ERC abandonarà la negociació amb el PSC si no hi ha un acord a final de mes

barcelona