Política

El Grup Acte de Sobirania espera 20.000 persones a la manifestació de dissabte

Els organitzadors de la protesta han escrit als 135 diputats catalans perquè els esperin davant del Parlament, i estan disposats a acampar a la Ciutadella tot el cap de setmana si no n'hi troben cap

El Grup Acte de Sobirania espera unes 20.000 persones –poden ser-ne entre 10.000 i 30.000, segons els seus càlculs– a la manifestació que prepara per a dissabte i que forma part d'un programa d'accions "per denunciar la fi de la via estatutària i exigir als representants dels ciutdans que facin un acte de sobirania que porti el país cap a la sobirania", segons ha explicat Entic Fontanals, un dels portaveus de la plataforma. La protesta sortirà a les cinc de la tarda de l'Arc de Triomf i anirà fins a la cambra catalana.

"El dijous 18 de juny vam portar a la consergeria una carta per a cada un dels 135 diputats. Els anunciàvem la manifestació i els demanàvem que ens rebessin al final de la marxa, quan arribem al Parlament. Si no n'hi trobem ni un, ens semblarà una falta de respecte tan gran que no m'ho sé imaginar. I estem disposats a seure allà mateix i esperar-los fins dilluns", assegura Fonatanals.

L'objectiu dels organitzadors és conèixer les propostes dels representants escollits pels ciutadans per "superar la via estatutària". "Ja no s'hi val donar la culpa al Tribunal Constitucional i ja està, perquè tenim un dolent identificat. Al capdavall, el TC l'únic que fa és demostrar que no tenim capacitat de tenir la nostra pròpia llei", adverteix el portaveu de l'organització de la protesta.

Pel Grup Acte de Sobirania, aquest desafiament als diputats catalans no ha de ser interpretat com un rebuig. "Nosaltres no estem contra els nostres polítics. El que volem és entendre-nos-hi i treballar plegats, perquè només des del carrer no aconseguirem la sobirania. I si no ens hi entenem, potser haurem de mirar de canviar aquests polítics", matisa Fontanals.

En la preparació de la protesta hi participen la Comissió per la Dignitat, Deumil.cat, la Plataforma pel Dret de Decidir, Sobirania i Justícia i Sobirania i Progrés.

El portaveu de Deumil.cat, Enric Canela, ha recordat que la setmana passada la mesa del Parlament va rebutjar la iniciativa legislativa popular (ILP) que demanava la redacció i aprovació d'una llei que permeti al Parlament convocar un referèndum d'autodeterminació. Per Deumil.cat, aquest rebuig és un altre motiu per assistir a la manifestació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.