Política

La patronal CEOE valora positivament la retallada i proposa que les autonomies suportin més pressió econòmica

Gerardo Díaz Ferrán creu urgent concloure la reforma laboral, "global i profunda", abans de final de mes

El líder de la Patronal CEOE, Gerardo Díaz Ferrán, després de poc més d'una hora de reunió amb el president espanyol, ha valorat com a positiva la retallada proposada per Zapatero, però creu que algunes mesures es poden millorar perquè cal anar més enllà.

Entre les propostes per estalviar, el president de la CEOE ha apuntat a pressionar més sobre les comunitats autònomes i els ajuntaments perquè assumeixin més despesa. També ha parlat d'externalitzar els serveis públics i ha afegit que l'Estat espanyol ja es prou solidari amb els països del tercer món perquè molts immigrants hi envien diners. Així, també ha dit que cal disminuir les subvencions en alguns sistemes públics, com ara les televisions públiques, que haurien d'anar cap a la "privatització", i les privades, les quals algunes perceben diners.

Segons Díaz Ferrán, sobretot s'ha de concloure una reforma laboral "global i profunda" abans de final de mes, per crear treball sense gaire creixement econòmic i no crear tant d'atur. "Preferim que hi hagi acord amb els sindicats però si no n'hi ha el govern haurà de fer la seva feina que és governar i haurà de fer-la per decret", ha dit en roda de premsa.

Pel president de la CEOE, si es fan ajustos en aquest sentit –que haurien de funcionar com la segona part de les mesures que ara ha presentat el president espanyol– no caldrà "apujar els impostos".

Pel que fa a la vaga de funcionaris proposada avui pels sindicats, Díaz Ferran creu que "l'Estat no està per aquest tipus de mobilitzacions" i pensa que ara és el moment de "sumar esforços i fer pinya davant d'aquesta situació tan compromesa".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.