Política

Suposats atacs a la legació del Brasil incrementen la tensió a Hondures

El president 'de facto' Roberto Micheletti exigeix el reconeixement internacional del seu règim per negociar una solució amb el deposat Manuel Zelaya

L'Organització d'Estats Americans (OEA) descarta per ara enviar aquest cap de setmana a Hondures un equip per preparar sobre el terreny una mediació en el país enmig d'un increment de la tensió causat per les acusacions d'atacs contra l'ambaixada del Brasil a Tegucigalpa, on està refugiat el deposat president Manuel Zelaya.

Zelaya ha fet una crida aquestes darreres hores en què afirma que la representació diplomàtica ha estat atacada amb gasos tòxics llançats per l'exèrcit hondureny, que han causat diverses lesions als seus ocupants. Alhora, assegurava que s'hi impedeix l'accésa qualsevol persona a l'ambaixada.

El règim presidit per Roberto Micheletti ha desmentit rotundament la denúncia. No obstant, aquest mateix divendres el Consell de Seguretat de l'ONU ha condemnat els “actes d'intimidació” realitzats per les autoritats de facto d'Hondures contra l'ambaixada brasilera.

Mentrestant, i davant el propòsit de diversos ambaixadors, sobretot d'Estats llatinoamericans, de tornar a les seves ambaixades, el cap del govern, Roberto Micheletti, ha exigit a aquests països i com a pas previ que reconeguin el seu govern. En cas contrari, no els permetrà l'entrada a Hondures.

El president de Costa Rica, Óscar Arias, que ha assumit l'encàrrec de mediació proposat per l'expresident dels Estats Units Jimmy Carter, no veu avenços reals en la crisi. Arias ha reconegut que "les coses estan malament. Poden seure a negociar un altre cop, però el govern de facto no s'ha mogut un mil·límetre".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.