Política

Economia projecta embargar les finques de l’hotel del Palau

La conselleria va posar en marxa l’1 d’abril el mecanisme per rescabalar-se de la pèrdua de patrimoni que suposava el conveni amb Millet. Castells insisteix: “Tot és claríssim”

El departament d’Economia va posar en marxa l’1 d’abril passat un procediment administratiu per requerir a l’empresa Olivia Hotels o la Fundació Palau de la Música Orfeó Català el pagament dels 5,5 milions que li pertoquen a l’administració com a compensació per la permuta d’unes finques que haurien possibilitat la construcció de l’hotel del Palau. En cas de no fer-se efectiu el pagament, l’administració podria acabar instant l’embargament de les finques.

La tramitació del projecte ha derivat en la presentació d’una querella contra Fèlix Millet i Jordi Montull acusats d’apropiació indeguda i de tràfic d’influències, que ahir va recaure en el jutjat d’instrucció número 10 de Barcelona. A la querella s’apunta que la permuta que va autoritzar Economia hauria comportat una pèrdua de valor patrimonial per a la Generalitat i que l’administració no hauria mogut fitxa per intentar rescabalar-se’n. És per això que es demana que es citi el conseller Antoni Castells com a testimoni.

Conveni 2006
L’expedient iniciat per la conselleria pretén executar el contingut del conveni signat l’any 2006 amb la Fundació del Palau i que preveia la possibilitat de compensacions econòmiques. La tramitació es va posar en marxa quan la fiscalia ja feia sis mesos que investigava l’operació, que, entre altres diligències, havia suposat la petició d’informació a les administracions implicades, també la conselleria que dirigeix Antoni Castells.

El conseller, a través de RAC 1, va fer ahir les primeres valoracions públiques del cas i va assegurar que estava “una mica sorprès”. Castells va assegurar que “el conveni és claríssim i està fet amb totes les garanties i sense donar tracte de favor a ningú”. I va concloure: “No sé si queda massa espai per a la indignació”.

Per la seva part, el conseller Joaquim Nadal va indicar que no veia “res d’estrany” en el projecte del Palau, i va advertir que és molt difícil evitar que els “pocavergonyes” intentin buscar el lucre personal en els tràmits urbanístics.

L’oposició va aprofitar la querella per carregar contra el govern. Artur Mas va ironitzar sobre la comissió d’investigació que comença dilluns assegurant que “el tripartit es va organitzar per anar de cacera i l’escopeta va resultar que estava mal carregada i una part de la perdigonada va en contra seva”. Des del PP, Alícia Sánchez va comparar el departament de Castells amb una gestoria.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.