Política

CiU i ERC faran campanya junts a Girona pel sí

Felip Puig i Oriol Junqueras presidiran l’acte final de les dues formacions el 24 d’abril

Si CiU i ERC van fer actes junts a favor del sí a les consultes sobre la independència de Vic i Taradell, a Osona, ara és a la ciutat de Girona on les dues formacions faran una singular campanya conjunta en aquest sentit, sota un mateix cartell electoral, per al referèndum del 25 d’abril.

Amb la voluntat d’aconseguir la màxima participació, les organitzacions locals dels tres partits –CDC,UDC i ERC– aposten pel vot favorable en el que consideren “una qüestió de país” en què la implicació del partits resulta clau i pedagògica. Preveuen que un pronunciament del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut abans del 25-A pot ser determinant per a la mobilització. Per al 24 d’abril hi ha previst l’acte final de campanya amb la participació de l’eurodiputat Oriol Junqueras i el secretari general adjunt de CDC, Felip Puig. Girona és l’única capital provincial que, amb suport d’un acord de ple, organitza la consulta.

A la campanya no hi ha tots els partits que van aprovar, per majoria, donar suport a la consulta popular, ja que ICV deixa llibertat de vot als seus afiliats. La CUP, que també hi ha estat convidada, ho ha refusat.
El president d’ERC a Girona, Josep M. Aguirre, afirma que la campanya pretén aconseguir la màxima participació. “Només anirà a votar tothom si ens hi impliquem els partits i també la societat civil”, va afirmar a l’ACN Aguirre, que destaca que si es vol aconseguir fer un referèndum d’àmbit nacional la pròxima legislatura, és “essencial” que el de Girona –amb 100.000 habitants i 400 voluntaris organitzant-la– tingui una àmplia participació.

El president de CDC a Girona, Ricard Font, indica que “en clau local” prenen partit pel sí “desacomplexadament” i sosté que “Girona és un bon laboratori polític per assajar les possibilitats de ser sobirans”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.