Política

Josep Piqué creu que encara no s'han assumit prou responsabilitats pel cas Gürtel

El president de Vueling es declara partidari de canviar el sistema electoral amb llistes obertes

El president de Vueling, Josep Piqué, ha afirmat aquest dimecres al matí que encara no s'han assumit prou responsabilitats polítiques en el cas Gürtel i que trames de corrupció com aquesta "minven la credibilitat de tota la classe política", encara que només afectin un partit en concret. En unes declaracions a Catalunya Ràdio, ha lamentat que no s'hagin pres els remeis que caldria i que "la imatge és que no s'estan assumint prou responsabilitats".

Piqué s'ha mostrat partidari de fer una nova llei electoral amb llistes obertes i circumscripcions més petites, i ha lamentat alguns dels clixés de la política espanyola, com ara el pes excessiu dels aparells dels partits o la politització d’alguna òrgans judicials.

L'actual president de Vueling ha carregat també contra la politització de la justícia. Ha argumentat que només cal veure com els membres del Tribunal Constitucional o del Consell General del Poder Judicial són identificats en funció de la seva procedència i el seu posicionament jurídic. "I això ho veiem amb naturalitat, quan, per mi, és un autèntic escàndol", ha afegit.

Piqué ha defensat el model de gestió d'Iberia, soci majoritari de l'aerolínia de baix cost, però ha criticat la política de comunicació que segueix. "L'estratègia d'Iberia és una estratègia probablement molt mal comunicada, i com que jo això els ho he dit a ells, doncs no tinc cap problema a repetir-ho. Molt mal comunicada però absolutament coherent des del punt de vista empresarial", ha precisat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.