Política

Obama parlarà l'octubre amb Zapatero de l'Afganistan, la crisi econòmica i el canvi climàtic

Un comunicat de la Casa Blanca anuncia que Espanya i els Estats Units tenen punts "de preocupació mútua" que tractaran el proper 13 d'octubre

El president dels Estats Units, Barack Obama, traslladarà al cap de l'executiu espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, les seves impressions sobre l'actual estratègia a l'Afganistan, la crisi econòmica internacional o la lluita contra el canvi climàtic a l'inèdita reunió que els dos líders mantindran a Washington el pròxim 13 d'octubre, segons ha anticipat en un comunicat la Casa Blanca.

La nota destaca les "fortes relacions bilaterals" entre els Estats Units i Espanya i l'aposta pels dos països per "promoure la pau" i la "prosperitat" a totes les parts del món.

"Espanya, un aliat de l'OTAN i que ostentarà la presidència de la UE a la primera meitat del 2010, és un important col·laborador a la missió de l'Aliança a l'Afganistan, on combatim junts contra Al-Qaida i els seus extremistes aliats", assegura la Casa Blanca. De fet, Afganistan figurarà com un dels punts a tractar a la reunió del pròxim 13 d'octubre.

Altres punts "de preocupació mútua" que Obama vol traslladar a Zapatero són l'estratègia al Pakistan, la recuperació econòmica després de la crisi financera o la seguretat alimentària global. A més, els dos líders compartiran els seus particulars objectius en relació amb l'Iran, els esforços de pau al Pròxim Orient o la lluita contra el canvi climàtic.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.