Política

Ginestà nega davant la justícia les acusacions de prevaricació urbanística de què l'acusa l'arquitecte municipal

Teresa Ginestà ha declarat al costat del primer tinent d'alcalde, Eduard Comalda, el regidor d'Urbanisme, Francesc Reixachs, i el secretari municipal

L'alcaldessa de Mollerussa, Teresa Ginestà, ha declarat aquest dilluns al jutjat d'Instrucció número 4 de Lleida per respondre de les acusacions de prevaricació urbanística i d'irregularitats en la concessió de llicències d'obres de què l'acusa l'arquitecte municipal, Xavier Martínez, ara suspès de sou i feina.

També han estat citats a declarar per les mateixes acusacions el primer tinent d'alcalde, Eduard Comalda; el regidor d'Urbanisme, Francesc Reixachs, i el secretari municipal. Per la seva banda, l'arquitecte que va interposar la querella criminal no ha acudit personalment al jutjat per la depressió que pateix i ha estat el seu lletrat qui ha exposat la denúncia presentada.

Durant la declaració, Ginestà s'ha limitat a explicar a la jutge el contingut dels quatre expedients d'actuacions urbanístiques i a negar l'existència d'irregularitats en la concessió de les actuacions urbanístiques des de l'ajuntament. L'alcaldessa ha mantingut que les quatre acusacions de presumptes irregularitats urbanístiques de què Martínez acusa el consistori "són infundades", ha defensat que la tramitació dels quatre expedients són "impecables" i ha deixat en mans de la justícia la resolució de les acusacions de l'arquitecte.  

Ginestà ha deixat clar que Martínez continua sent l'arquitecte municipal de Mollerussa, tot i que l'ajuntament li va obrir un expedint disciplinari per la difusió d'un informe intern encarregat per l'equip de govern. L'alcaldessa no ha volgut entrar a parlar d'aquesta qüestió, perquè "està en mans dels instructors", però sí que ha dit que, tot i estar suspès de les seves responsabilitats, segueix cobrant el sou com a arquitecte de Mollerussa. 

Ginestà ha dit que des de les seves potestats com a alcaldessa va redistribuir el departament d'Urbanisme de Mollerussa davant el "col·lapse" que hi havia a l'àrea per la tramitació d'expedients. Tot i això, ha explicat que l'únic que es va fer va ser reorganitzar l'àrea d'Urbanisme, però assegura que "l'arquitecte segueix sent l'arquitecte municipal", motiu pel qual se li van assignar tasques pròpies d'arquitecte superior, com ara la redacció de projectes. 

En el mateix sentit han declarat els altres tres funcionaris municipals citats per la jutge arran de la querella criminal presentada per l'arquitecte municipal de Mollerussa, que no ha assistit personalment al jutjat al·legant problemes personals derivats de la depressió per la que passa arran dels fets, segons ha explicat el seu advocat, Ramon Figuera.

L'advocat també ha explicat que des del consistori es va canviar l'arquitecte de despatx fins a quatre cops en poc temps.  Figuera ha recordat que la querella va ser presentada pel seu client acusant de prevaricació urbanística l'Ajuntament de Mollerussa en relació a decisions preses pel consistori en matèria d'Urbanisme.

Segons la defensa de Martínez, en els quatre casos, l'advocat havia fet informes negatius sobre els expedients per, presumptament, no complir amb la legalitat, i l'ajuntament en va prescindir per tirar endavant els projectes amb la signatura d'un altre arquitecte. 


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.