Política

Obama felicita Zapatero per les seves mesures econòmiques "valentes"

La Casa Blanca desmenteix que en la trucada de dimarts el president nord-americà pressionés el seu homòleg espanyol

Segona nota de premsa en tres dies de la Casa Blanca per parlar de la situació econòmica espanyola. Aquest dijous el portaveu del Consell de Seguretat Nacional, Mike Hammer, en un comunicat, ha donat suport a les mesures anunciades pel president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, al Congrés, que inclou una retallada d'un 5% del sou dels funcionaris i la congelació de les pensions.

Washington creu que són "mesures difícils de prendre" però "valentes" per "ajudar a fer front a la situació econònomica d'Europa i per donar confiança als mercats". El comunicat afegeix que "en la seva aplicació, Espanya té tot el suport". Hammer desmenteix que en la trucada de dimarts Obama pressionés Zapatero.

Dimarts la Casa Blanca va voler que quedés ben clar que el president Obama havia trucat a Rodríguez Zapatero la vigília de la seva compareixença al Congrés. Ho va fer per una doble via, mitjançant un comunicat i també per boca del secretari de premsa, Robert Gibbs.

El comunicat deia que Obama li havia fet arribar a Zapatero "la importància que Espanya prengui una acció decidida com a part dels esforços d’Europa per enfortir la seva economia i crear confiança en els mercats".

Fonts de la Casa Blanca han negat en les últimes hores que Obama "pressionés" Zapatero, com ho ha interpretat gran part de la premsa espanyola i internacional.

Per desmentir aquestes interpretacions, en el comunicat d'aquest dijous a la nit el portaveu del Consell de Seguretat Nacional Mike Hammer afegeix: "En la trucada anterior, aquesta setmana, el president va deixar clar que només els dirigents d'Espanya sabran què és correcte per a Espanya".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.