Política

Un 89% dels espanyols estaria en contra d'una intervenció militar a Catalunya si s'aprovés la independència

La segona part de l'enquesta presentada per la UOC revela que només un 25,9% seria partidari d'anul·lar l'autonomia de Catalunya. El 76% dels enquestats es negaria a fer boicot als productes catalans si s'iniciés el procés del referèndum.

El resultats de la segona part de l'enquesta presentada per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) revelen que un 88,8% dels espanyols no serien partidaris d'una intervenció militar a Catalunya en el cas que s'aprovés la independència en un referèndum oficial. Tanmateix, malgrat que només un 8,8% dels enquestats veuria de bon ull l'acció de l'exèrcit, un 60% considera que es produirien incidents violents si s'anunciés la separació d'Espanya. Tot i així, un 88,9% creu que els actes de violència no tindrien cap justificació.

L'enquesta es va realitzar entre els mesos de setembre i octubre del 2009 per via telefònica a càrrec de l'empresa DYM. La mostra consta de 1.883 entrevistes realitzades a residents a l'Estat espanyol d'entre 15 i 74 anys. Paral·lelament es va fer a Catalunya la part de l'estudi que l'AVUI va acançar en exclusiva el 3 de desembre de l'any passat, que indicava, per primera vegada, que en un referèndum d'independència fet al Principat guanyaria el sí.

A Espanya, a la pregunta de "si Catalunya celebrés el referèndum i votés a favor de la independència, què creu vostè que hauria de fer el govern espanyol?", únicament un 25% consideraria oportú anul·lar l'autonomia, mentre que el 68,6% hi estaria en contra. Un 69,1% tampoc estaria d'acord a imposar sancions econòmiques contra Catalunya.

El sondeig destaca una altra dada significativa: un 80,2% dels espanyols opina que els pobles del món tenen dret a decidir lliurement i democràticament el seu futur. No obstant, només un 25% aprovaria oficialitzar l'ús del català com a llengua oficial i de treball a la Unió Europea.

Un 60% dels enquestats consideren que els catalans han contribuït molt al progrés d'Espanya, i un 48% creuen que una Catalunya independent mantindria bones relacions amb l'Estat espanyol.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estats Units

Robert F. Kennedy Jr. suspèn la seva campanya i dona suport a Trump

Barcelona
Hongria

Un eurodiputat del Fidesz dimiteix després d’agredir una dona

Barcelona
política

La parella de Sílvia Paneque renuncia com el seu cap de gabinet després de la polèmica

barcelona
Amèrica Llatina

La fiscalia veneçolana cita González Urrutia per una investigació penal

Barcelona
Estat espanyol

Puente cessa dos alts càrrecs de Transports investigats en el cas Koldo

Barcelona
afganistan

Els talibans prohibeixen el so de la veu femenina en públic

barcelona
Veneçuela

La UE avisa que no reconeixerà la victòria de Maduro sense verificar les actes

Barcelona
Estat francès

Macron inicia les consultes amb els partits per nomenar el nou primer ministre

Barcelona
europa

Alemanya celebrarà eleccions generals a la tardor de 2025

barcelona