Política

El rival de Karzai es retira de la cursa presidencial

Abdul·lah Abdul·lah ha decidit no concórrer a la segona volta prevista per al 7 de novembre per què considera que no es compleixen les condicions que garanteixin un escrutini net

Abdul·lah Abdul·lah, rival del president Hamid Karzai en les eleccions afganeses, ha decidit no concórrer a la segona volta prevista per al 7 de novembre, en considerar que no es compleixen les condicions que garanteixin un escrutini net.

Així ho avançava el diari nord-americà The New York Times, citant com a fonts a diplomàtics occidentals propers a l'exministre d'Exteriors afganès. I Abdul·lah ha fet oficial aquest diumenge la seva decisió.

Malgrat tot, la retirada del candidat a la segona volta no converteix automàticament Karzai en el vencedor de les eleccions. La Constitució afganesa, tot i que de forma ambigua, estableix que, en aquest cas, l'actual president haurà de concórrer als comicis com a únic candidat.

La primera ronda de les eleccions presidencials afganeses va quedar marcada per la violència dels talibans, la pobra participació -al voltant del 40%- i pel frau massiu a favor de Karzai, que va provocar l'anul·lació d'una quarta part de les butlletes.

Abdul·lah havia exigit reiteradament la dimissió del cap de la Comissió Electoral Independent, Azizul·lah Ludin, a qui ha acusat d'afavorir Karzai.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.