Política

Els cinc bombers confosos amb membres d'ETA tornaran aquest vespre a Barcelona

La delegació del govern de la Generalitat a París els ha proporcionat allotjament i un vol per tornar a Catalunya

Els cinc bombers que les autoritats policials franceses van confondre divendres amb presumptes etarres tornaran aquest dissabte a la nit a Barcelona, segons el govern de la Generalitat. Els cinc bombers han declarat voluntàriament a la comissaria de Melun per aclarir la confusió i han estat ben tractats per les autoritats policials franceses, segons les mateixes fonts.

Els bombers es troben cansats, ja que han dormit poques hores i des de primera hora del matí han estat declarant per aclarir el malentès. La policia francesa els ha pres les empremtes dactilars i els ha demanat detalls sobre la seva estada a França. Un dels cinc bombers, Òscar González, s'ha queixat de ser tractat com a etarres "de cop i volta" i de ser titllats directament d'etarres, sense respectar la presumpció. També s'ha queixat dels problemes que els ha causat a les seves famílies aquesta falsa identificació.

La delegació del govern a París, que depèn del departament de Vicepresidència, s'ha posat a disposició dels cinc bombers i, tan bon punt van acabar de declarar en una caserna de la Gendarmeria van ser traslladats a un allotjament, on han estat fins que agafin un avió que els portarà de tornada cap a Barcelona. El grup ha manifestat el propòsit de concedir una roda de premsa aquest diumenge, per explicar la seva percepció de l'incident.

Tres dels cinc bombers confosos amb presumptes membres d'ETA són de Girona i els altres dos treballen per l'Ajuntament de Barcelona. La Gendarmeria ja ha admès el seu error aquest dissabte, segons el conseller d'Interior de la Generalitat, Joan Saura.

La justícia francesa va difondre divendres dos vídeos que identificaven cinc persones com a membres d'ETA i que haurien participat en el tiroteig que va causar la mort del brigada de policia Jean-Serge Nérin. Les imatges es van emetre en els informatius de les televisions franceses i en horaris de màxima audiència. Una de les imatges corresponia al supermercat Carrefour de Villiers-en-Biere. Segons la premsa francesa, els cinc bombers havien estat identificats per companys del policia mort.

Els sindicats de bombers lamenten el "xoc" de la confusió
L'Agrupació de Bombers de la Generalitat del sindicat CCOO i el sindicat UGT de Catalunya han lamentat avui el "xoc" provocat per la Gendarmeria francesa en difondre ahir entre la població un vídeo en el qual identificava cinc bombers catalans com a presumptes etarres.

En declaracions a Europa Press, el responsable en funcions de l'àmbit de Bombers d'UGT de Catalunya, Antonio del Río, ha considerat "rocambolesc" l'error, i ha esperat una "rectificació" de les autoritats franceses.

Del Río, que ahir va posar a disposició dels delegats del sindicat el seu càrrec, ha lamentat especialment l'error després de la tensió que ha patit el cos després del temporal de neu que a mitjans mes va assolar Catalunya i la Comissió d'Horta de Sant Joan per analitzar la mort de companys en servei durant l'estiu en l'extinció d'un incendi.

Per la seva banda, el delegat de l'Agrupació de Bombers de la Generalitat de CCOO, Jaume Martí, ha confiat que aquest error es converteixi en una "anècdota" i que els cinc companys, que es trobaven fent escalada a França, puguin reunir-se aviat amb les seves famílies.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Amnistia per a sis acusats d’aldarulls a Barcelona l’octubre del 2019

barcelona

Gemma Geis pren possessió del càrrec de diputada a la Diputació

GIRONA
Política

L’Audiència de Madrid no ajudarà Andorra a investigar Rajoy per l’Operació Catalunya

barcelona
política

Aragonès: “Aquesta és la legislatura que ha posat fi a la repressió”

barcelona
Unió Europea

Roberta Metsola és reelegida presidenta del Parlament Europeu

Barcelona
Política

El Parlament acorda tres senadors per a PSC i Junts i un per ERC i PP

barcelona
política

Els nous consellers del govern valencià del PP prenen possessió

barcelona
política

PSC i SOM presenten una moció de censura a Els Pallaresos

ELS PALLARESOS
Estats Units

Trump reapareix amb l’orella embenada i ovacionat a Milwaukee

Barcelona