Política

Ignasi Guardans es dóna de baixa de CDC

Guardans, que va mostrar el seu malestar amb el partit quan Ramon Tremosa el va substituir com a candidat de CiU al Parlament Europeu, va enviar una carta fa més d'un mes al partit

El director general de l'Institut de la Cinematografia i de les Arts Audiovisuals, Ignasi Guardans, s'ha donat de baixa de CDC, segons ha avançat aquest dimarts El Periódico i ha confirmat el secretari general adjunt convergent, Felip Puig, en declaracions a Catalunya Ràdio.

Guardans, que va mostrar el seu malestar amb el partit quan Ramon Tremosa el va substituir com a candidat de CiU al Parlament Europeu, va enviar una carta fa més d'un mes al partit on manifestava que volia deixar la militància després d'un procés de reflexió personal.

Puig no ha volgut entrar en polèmica i ha destacat el "paper important" que ha tingut Guardans dins de CDC, com a diputat al Parlament, al Congrés i a Europa.

Guardans va transmetre el seu desig fa pràcticament dos mesos en una carta "molt correcta", ha dit Puig, que ha recordat que ni el partit ni l'exeurodiputat van veure "incompatible" que continués com a militant i fos alhora director general de l'Institut del Cinema.

De tota manera, el número dos de CDC ha indicat que respecta que Guardans ara hagi decidit donar-se de baixa "sense cap polèmica" i perquè considera que "se sent més lliure" fora del partit.

Sense entrar a valorar les discrepàncies entre Guardans i CDC quan el partit va decidir que el cap de llista de CiU a les europees fos Ramon Tremosa, Puig ha indicat que "a vegades a nivell personal aquests processos passen". "No li vull donar més importància", ha dit.

Puig s'ha sentit "orgullós" del paper de Guardans dins de CDC, com a diputat al Parlament, al Congrés i a l'Eurocambra i amb una veu també "important" dins del projecte del partit. "Valoro molt la feina que va fer", ha afirmat Puig.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
judicial

El Suprem rebutja amnistiar Puigdemont per malversació i manté l’ordre de detenció

barcelona

L’exalcaldessa de Figueres pendent de judici arran de l’1-O demana l’amnistia

figueres
política

Pedro Sánchez insta ERC a un acord “transversal” per investir Illa

barcelona
estats units

La família de Biden l’anima a continuar en la cursa presidencial

barcelona
judicial

El jutge del cas Volhov presumeix de tombar l’amnistia: “Al govern li queden dos telenotícies”

barcelona
Unió Europea

Tornar a fer gran Europa

Brussel·les
Josep Quesada i Tornero
Alcalde de Cardedeu (PSC)

“Hi ha un incivisme important i encareix la taxa d’escombraries”

Cardedeu
Joan Masferrer i Sala
Cap de l’oposició de Cardedeu (ERC)

“El porta a porta s’havia de fer [...], però també genera remor”

Cardedeu

Cardedeu, per a les famílies

Cardedeu