Política

Mantenir la deducció de 400 euros costarà 12 milions a Catalunya

L'impacte autonòmic de qualsevol retoc en l'IRPF és automàtic tenint en compte que amb el nou model de finançament la Generalitat passa d'un 33% a assumir un tram del 50%

La picada d'ullet de José Luis Rodríguez Zapatero als grups d'esquerres en la tramitació del pressupost salvant la deducció dels 400 euros per a les rendes més baixes va acompanyada d'una factura individual per a cada comunitat.

Dels 535 milions que la vicepresidenta econòmica Elena Salgado preveu deixar de recaptar en l'IRPF el 2010, 12 milions correspondran a la Generalitat.

L'impacte autonòmic de qualsevol retoc en l'IRPF és automàtic tenint en compte que amb el nou model de finançament la Generalitat passa d'un 33% a assumir un tram del 50%.

Així que qualsevol rebaixa en la recaptació, que és el que ve a ser mantenir la deducció de 400 euros, s'esmorteeix entre els quinze territoris de règim comú.

El portaveu d'ICV al Congrés, Joan Herrera, negociador de l'esmena pactada amb el PSOE, assegura que el cost es carregarà parcialment al Fons de Suficiència, on el pes de comunitats dinàmiques com Catalunya és menor que el d'Andalusia. Així, la factura andalusa costaria 40 milions. Herrera, alhora, recorda que Catalunya ingressarà més per l'augment de l'IVA del 16% al 18%.

Salvar els 400 euros afectarà 2,7 milions de contribuents que tenen entre 8.000 i 12.000 euros de base imposable, tot i que pocs en cobraran 400 perquè Hisenda no els reté tant. La mitjana és de 198 euros.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona
Estats Units

Trump accepta la nominació i fa una crida a la “unitat”

Barcelona
Política

Rull torna a Lledoners

barcelona
política

La seguretat i el blindatge del Campus de Salut, prioritats de Junts pel proper curs

girona
Estat espanyol

Begoña Gómez s’acull al dret a no declarar al jutjat

Barcelona