Política

Ausàs i CiU coincideixen a impulsar la llei electoral

Corominas burxa en les diferències al tripartit i insta ERC a plantar-se

Han passat pocs dies des que el president de la Generalitat va desautoritzar el conseller de Governació afirmant que la recta final de la legislatura no és un bon moment per impulsar la llei més difícil de consensuar a casa nostra. Però lluny d’arronsar-se, ahir Jordi Ausàs va insisitir des de la tribuna del Parlament que cal constituir la ponència per a la llei electoral com més aviat millor. Va coincidir així amb el diputat de CiU Lluís Corominas, que va retreure al govern inacció en aquesta qüestió i va anunciar que durà a la cambra una moció en què demanarà la constitució de la ponència.

Quan es concreti aquest anunci, els partits que conformen el govern es veuran forçats a posicionar-se, de manera que si Esquerra és coherent amb el que predica, el conseller hi haurà de votar a favor. El mateix podria fer ICV i queda per veure què farà el PSC. De moment, els socialistes no són gens partidaris d’obrir aquest meló, tot i que obrir una ponència no vol dir que la llei sigui un fet de manera imminent. CiU va aprofitar ahir les diferències al tripartit sobre la conveniència d’impulsar ara la llei electoral i va burxar el conseller amb el fet que Montilla el desautoritzés. “A qui hem de fer cas, conseller, a vostè o al president?”, va preguntar Corominas, que va instar Esquerra a plantar-se. El conseller va evitar respondre, però va emplaçar els grups a “treballar plegats per constituir la ponència”. També va defensar que “el govern ha fet la feina” i va recordar que va enviar un esborrany de text articulat als grups parlamentaris.

Corominas també va acusar Ciutadans pel Canvi de “traïdoria als companys d’ERC” per promoure una ILP a favor de la llei.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.