Política

Xavier Trias confia que una victòria d'Artur Mas al Parlament l'ajudarà a arribar a l'alcaldia

El líder de CiU considera "urgent" el canvi de signe a l'Ajuntament de Barcelona després del "nyap" del referèndum de la Diagonal

L'alcaldable de CiU per Barcelona, Xavier Trias, ha afirmat avui que una victòria d'Artur Mas en les pròximes eleccions catalanes seria una "ajuda inestimable" per poder arrabassar l'any que ve l'alcaldia a Jordi Hereu. Emparat per Artur Mas i Josep Antoni Duran i Lleida, Trias ha estat proclamat oficialment candidat de CiU a l'alcaldia de Barcelona, en un acte al pavelló de l'Estació del Nord davant d'un miler de persones.

Amb el lema "S'acosta el canvi", Trias ha posat a disposició de Mas tot el seu equip municipal per ajudar-lo a sortir victoriós dels comicis catalans de la tardor vinent: "Necessitem que l'Artur Mas guanyi les pròximes eleccions". "Si guanya l'Artur, a nosaltres ens ajuda a guanyar l'Ajuntament. És una ajuda inestimable per guanyar després l'Ajuntament", ha dit Trias, convençut que, si es consumeix el canvi en el govern de la Generalitat a final de 2010, la marca CiU guanyarà encara més sencers de cara a les eleccions municipals de 2011.

Trias ha assegurat que el seu projecte com a alcalde es basa a considerar Barcelona no com una ciutat tancada en si mateixa, sinó exercint de "capital de Catalunya", colze a colze amb el govern. Per Trias, l'Ajuntament de Barcelona dóna "símptomes clars d'un final d'etapa", sobretot amb la consulta sobre la Diagonal o la candidatura dels Jocs Olímpics d'Hivern.

El seu mandat com a alcalde de Barcelona, ha dit, seria el "final" de la seva carrera política i la cirera de la seva trajectòria, però ha avisat que no cal donar per feta encara la seva victòria, malgrat que totes les enquestes el somriuen. Trias, a estones emocionat per les ovacions dels presents, ha cridat els seus a gaudir del "somni" que estan vivint, però ha advertit que ningú ha de tancar-se en una "bombolla" creient que ara tots votaran a CiU: "Tinguem el cap fred", ha dit, abans de receptar "humilitat i treball" fins a les eleccions.

El 2002, quan li van encarregar la missió d'arrabassar l'alcaldia als socialistes, molts pensaven que acabaria en un "cementiri d'elefants", perquè tots els seus antecessors s'havien estavellat, però en aquell moment, ha relatat, la seva filla el va animar i va augurar que seria l'alcalde de Barcelona.

El president de CiU, Artur Mas, ha donat per fet que Trias serà alcalde, més encara després del "nyap immens" del referèndum de la Diagonal, que suposarà el "rèquiem" d'Hereu, perquè "pitjor no es podia fer". El líder de CiU ha afirmat que és "urgent" "canviar de lideratge" a Barcelona, ciutat que ha anat "decaient" des dels Jocs Olímpics de 1992, i ha advertit que si Trias arriba a l'alcaldia haurà d'"obrir les finestres i les portes, aixecar les catifes i les rajoles", després de 32 anys de governs socialistes.

A més de Trias, a l'acte han intervingut el president de CiU, Artur Mas, el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, així com l'expresident Jordi Pujol que, a través d'un vídeo, ha qualificat d'urgent el canvi polític a Barcelona i, dirigint-se a Trias, ha destacat: "Ets molt bona persona, a més de competent, intel·ligent i pròxim a la gent, molt bon polític. Dignifiques la política. Estàs en la política per convicció". Pujol no ha pogut assistir a l'acte, ja que es troba de viatge amb la família per celebrar el seu 80è aniversari, el 9 de juny.

Josep Antoni Duran i Lleida, per la seva banda, ha elogiat la "paciència, prudència i presència" de Trias, un home "de paraula" que ha "seduït" la ciutat de Barcelona i que està "a punt de començar una llarga carrera política" com a alcalde. Segons Duran, l'Ajuntament de Barcelona "ha viscut per damunt de les seves possibilitats, ha estirat més el braç que la màniga", fins al punt que l'alcalde Jordi Hereu "ha fet bo Clos, aquesta és la seva única virtut".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.