Política

El grup Acte de Sobirania convoca protestes al carrer per al dia que es conegui la sentència del TC

Es proposen concentracions a les places, cassolades i l'exhibició d'estelades i crespons negres en senyal de dol per l'Estatut

El grup Acte de Sobirania, format per la PDD, Sobirania i Progrés, Sobirania i Justícia, 10mil.cat i la Comissió de la Dignitat, ja es prepara per a la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut. Tot i que el contingut de la resolució és una incògnita, totes les fonts, de diferent color polític i sensibilitats diverses, apunten cap a una sentència interpretativa que serà restrictiva amb l'aplicació de la llei marc catalana, encara que no en retalli cap article. I les entitats que han impulsat les últimes manifestacions de l'independentisme cívic, no lligat als partits, ja esmolen les eines.

En un comunicat difós aquest dimarts, Acte de Sobirania proposa tres mesures immediates per executar el mateix dia que es conegui la sentència, que pot ser en qualsevol moment d'aquí al setembre.

El dia que finalment es faci pública la resolució, Acte de Sobirania crida el poble de Catalunya a concentrar-se a la plaça Sant Jaume, davant de la Generalitat, a les vuit del vespre. Fora de Barcelona, es proposa fer el mateix davant dels ajuntaments.

Paral·lelament i a la mateixa hora, es demana als conductors fer sonar les botzines durant cinc minuts. I qui sigui a casa, pot participar en una cassolada des de balcons i finestres. A més, es proposa penjar estelades, senyeres i mocadors o crespons negres en senyal de dol.

I si la sentència es fa pública abans de l'Onze de Setembre, Acte de Sobirania serà a la plaça Sant Jaume cada dia a les vuit del vespre fins a la Diada.

Pels convocants d'aquestes protestes, el país és "davant d'una situació d'emergència nacional que reclama de les nostres autoritats i del nostre poble l'assumpció de responsabilitats i la sortida d'aquest escenari de confusió". Per això volen una "resposta immediata" a la sentència.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.