Política

El PPC, disposat a donar suport una comissió per investigar els comptes de CDC

Els populars recorden que ja van fer aquesta proposta al setembre i que ningú s'hi va afegir

El PP de Catalunya s'ha ofert avui a donar suport, juntament al PSC, ERC i ICV-EUiA, a la creació d'una comissió d'investigació parlamentària sobre el cas Millet, per aclarir si CDC va utilitzar el Palau de la Música per finançar-se il·legalment.

Després de saber-se que Fèlix Millet va anotar ingressos de la constructora Ferrovial en què va vincular la concessió a aquesta empresa de les obres de la línia 9 del metro de Barcelona i de la Ciutat de la Justícia, adjudicades per governs de CiU, amb pagaments que ell havia de fer a la fundació Trias Fargas amb diners del patrocinador, el tripartit ha suggerit la possibilitat de constituir una comissió d'aquest tipus.

ICV-EUiA ha estat la que ha posat més èmfasi a forçar la seva constitució com més aviat millor, ERC ho contempla si el jutge no resol ja el cas, i el PSC s'obre a estudiar-ho seriosament però abans vol sentir les explicacions del líder de CiU, Artur Mas, sobre uns fets que, si es confirmen, serien "l'escàndol de corrupció política més greu dels últims 30 anys", segons el socialista Miquel Iceta.

El diputat del PPC al Parlament Josep Llobet ha aplaudit a ICV-EUiA per haver-se "unit a les tesis" dels populars a favor d'una comissió d'investigació sobre aquest cas i ha instat en un comunicat a PSC i a ERC a "deixar-se d'ambigüitats i d'excuses" i a "dir si volen veritablement o no" constituir aquesta comissió.

La portaveu parlamentària del PPC, Dolors Montserrat, ha enviat ja una carta a la resta de grups al Parlament en la qual proposa la creació d'una comissió d'investigació per aquest cas, que ja van sol·licitar sense èxit els populars el setembre de 2009.

La comissió d'investigació podrà crear-se de forma automàtica si el tripartit decideix impulsar-la, ja que és necessària la firma d'almenys tres grups parlamentaris, entre els quals no pot figurar el PPC, que ja va esgotar aquesta via al subscriure recentment la creació d'una comissió d'investigació per l'incendi d'Horta de Sant Joan.

El PPC, no obstant això, sí pot sol·licitar al costat d'un altre grup la creació d'una altra comissió d'investigació sobre el cas Millet, però la petició no es convertiria en realitat automàticament sinó que se sotmetria a votació en el ple del Parlament, han explicat fonts populars.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

El Consell de la República, a punt per al retorn de Puigdemont

barcelona

El PSC es conjura perquè Paneque sigui alcaldessa de la ciutat

girona
política

El 57% dels votants d’ERC veurien bé investir Illa

barcelona
Política

Mor Montserrat Candini, la primera alcaldessa de Calella

estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona