Política

La Fiscalia confirma que 13 persones més han estat citades a declarar en el cas Pretòria

Respondran a les preguntes de l'equip de la Guàrdia Civil desplaçat a Catatalunya, tal com ja ha fet Genís Carbó

L'equip de la Guàrdia Civil desplaçat a Catalunya ha citat a declarar 13 persones en relació a la investigació del cas Pretòria del jutge de l'Audiència Nacional, Baltasar Garzón, segons han confirmat fonts de la Fiscalia.

De moment, ja ha declarat davant les dependències de la Guàrdia Civil l'excap de Planificació Territorial dels governs de CiU, Genís Carbó. Ho ha fet en qualitat d'imputat perquè pogués anar a declarar acompanyat d'un advocat però no se l'ha acusat concretament de cap delicte. El segon pas és que Carbó i les altres persones que han passat per la caserna de la Guàrdia Civil declarin davant del jutge Baltasar Garzón.

Carbó va cobrar, a través de la seva empresa d'assessorament urbanístic, una de les comissions de l'operació Niesma a Sant Andreu de Llavaneres. Niesma Corporació, en mans del presumpte cap de la trama, Lluís Gárcia Sáez, Luigi, va aconseguir que l'Ajuntament requalifiqués els terrenys de Can Riviere, i part dels beneficis, en concret 244.011 euros, van anar a parar a la butxaca de Carbó.

La vinculació d'aquesta persona en el cas destaca per la seva responsabilitat a la Generalitat de Catalunya durant els últims anys dels governs de CiU, quan va ser cap de Planificació Territorial del departament de Política Territorial i Obres Públiques (DPTOP), entre 1996 i 2004. Carbó va encarregar-se, en aquella època, de la coordinació del pla territorial general de Catalunya.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.