Política

Zaragoza diu que l'única manera que Catalunya avanci és que els socialistes manin a Madrid

El secretari d'organització del PSC no s'ha manifestat ni a favor ni en contra que els socialistes catalans tinguin grup propi al Congrés

José Zaragoza ha dit en una entrevista al Món a Rac 1 que Catalunya ha aconseguit els millors acords gràcies als vots dels socialistes espanyols al Congrés dels diputats. En aquesta línia ha afirmat que amb el PP al govern estatal "no hi ha res a fer" i que per a Catalunya "el PP és l'adversari".

Així ha parlat del paper important que desenvolupen els socialistes espanyols a la cambra baixa i de quina manera en surten beneficiats els ciutadans de Catalunya. "La reforma de l'Estatut, el retorn dels papers de Salamanca i l'acord de finançament, s'han aprovat amb els vots dels diputats del PSOE a Madrid", ha sentenciat Zaragoza, exemplificant alguns dels acords aconseguits des de Madrid i que han fet "avançar" Catalunya.

D'aquesta manera ha acabat la resposta quan se li ha preguntat sobre la possibilitat de formar un grup propi dels socialistes catalans a Madrid, tal i com li agradaria a Antoni Castells, segons una entrevista d'aquest diumenge a l'AVUI. Zaragoza ha tret importància a les paraules del conseller d'Economia i no s'ha mullat de si li agradaria o no que el PSC tingués grup propi al Congrés.

Quant al procés de negociació de l'Estatut, Zaragoza ha dit que amb el procés el PSC ha patit un desgast polític "evident", però que no "podien acceptar un mal pacte". Tot i això el secretari ha reconegut que el camí de l'acord ha estat costós i que "han après" que "no poden sotmetre als ciutadans a un procés tan llarg".

Quant a l'oposició a l'acord de CiU, ha afirmat que és una estratègia electoral i que si enlloc de Montilla hi hagués Artur Mas "l'estarien aplaudint". Zaragoza també ha afegit que el líder convergent "estava disposat a dir que no, fos quin fos l'acord, perquè el mèrit no se'l podia endur ell", ha sentenciat.

Pel que fa a la sentència que resta pendent del Tribunal Constitucional sobre la constitucionalitat de l'Estatut ha dit que tal veredicte només li interessa al Partit Popular perquè són ells qui van presentar el recurs. "Encara que el TC només digui que l'Estatut incompleix en una coma, el PP ho aprofitarà per apuntar-se que tenien raó", ha dit Zaragoza que ha aprofitat per ratificar que l'Estatut "és una llei vigent" i que el PP "mai hauria d'haver presentat el recurs".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Trobada Puigdemont-Junqueras a l’exili

barcelona
política

Junts manté que Puigdemont tornarà a pesar del “cop de toga” del Suprem

barcelona
estats units

El Suprem fa guanyar temps a Trump en deixar obert el límit de la seva immunitat

barcelona
Ucraïna

Kíiv desarticula un grup subversiu que volia prendre el Parlament

barcelona
unió europea

Brussel·les diu a Meta que no pot cobrar per a evitar l’ús de les dades personals

barcelona
judicial

Juvillà renuncia a l’amnistia i porta la seva causa a Estrasburg

barcelona
política

La JEC deixa Comín, per ara, sense l’acta d’eurodiputat

barcelona
guerra a gaza

Israel allibera el director de l’hospital Al-Shifa després de set mesos detingut

barcelona
política

Aproven la moció de censura per fer fora l’alcalde de Puigverd de Lleida, Josep Solsona

Puigverd de Lleida