Política

Karzai tornarà a enfrontar-se a Abdul·lah en una segona volta

El president de l'Afganistan accedeix a les demandes internacionals basades en les denúncies per frau electoral

El president d'Afganistan, Hamid Karzai, ha anunciat una segona volta de les eleccions presidencials, i ha fixat la data per al 7 de novembre. Tornarà a enfrontar-se amb el seu rival com a candidat a la presidència, Abdul·lah Abdul·lah.

Karzai respon així a l'exigència plantejada pels observadors internacionals i la UE, que exigien una segona volta després de que la comissió de queixes electorals investigués les acusacions de frau en els comicis celebrats el passat 20 d'agost i anul·lés desenes de milers de vots favorables a l'actual president.

El màxim dirigent de l'Afganistan ha fet aquest comunicat en una roda de premsa conjunta amb el senador nord-americà John Kerry, qui ha visitat el país en dues ocasions durant els darrers dies. Ha dit que respecta la decisió de la Comissió Electoral i l'ha qualificat de “legítima, legal i d'acord amb la Constitució”, alhora que ha admès que els vots anul·lats no haurien donat legitimitat al seu govern. Karzai també ha demanat a la comunitat internacional que dugui a terme la promesa de garantir la seguretat dels votants afganesos: “El poble necessita anar a votar lliure d'amenaces”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.