Política

Baltasar Garzón declara davant del Tribunal Suprem per les escoltes en el cas Gürtel

Aquesta serà la tercera vegada que el magistrat declara davant d'un jutge en pocs mesos. Anteriorment també ho ha fet per ordenar investigar els crims del franquisme i per haver suposadament cobrat del banc Santander uns diners a canvi de fer unes xerrades a la Universitat de Nova York

El jutge de l'Audiència Nacional, Baltasar Garzón, està cridat a declarar aquest dilluns davant del Tribunal Suprem per les escoltes en el cas Gürtel.

El magistrat està imputat per un suposat delicte de prevaricació per haver ordenat l'enregistrament de les converses dels imputats empresonats en aquest cas de presumpta corrupció i els seus advocats.

Aquesta serà la tercera vegada que Garzón declara davant d'un jutge en pocs mesos. Anteriorment també ho ha fet per ordenar investigar els crims del franquisme i per haver suposadament cobrat del banc Santander uns diners a canvi de fer unes xerrades a la Universitat de Nova York.

La querella que va obrir la investigació per les escoltes del cas Gürtel la va presentar l'advocat d'un dels implicats del cas, al·legant que les escoltes no van respectar les garanties d'intimitat dels processats.

Precisament, la setmana passada, concretament divendres, l'alt tribunal va rebutjar
la petició de recusació que Garzón havia presentat contra el jutge Luciano Varela, que és qui instrueix el sumari contra ell per haver-se declarat competent per investigar els crims del franquisme.

El Suprem va entendre que no es pot desprendre de les resolucions dictades per Varela una suposada "parcialitat" del magistrat. Garzón denunciava que havia guiat les acusacions particulars de la Falange i Manos Limpias.

D'aquesta manera, Varela continuarà com a jutge instructor en l'altra causa interposada contra Garzón, que podria seure al banc d'acusats amb les seves funcions suspeses.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estats Units

Trump fa el seu primer discurs a l’aire lliure després de l’atemptat

Barcelona
Guerra a Gaza

Els mediadors posposen les negociacions d’una treva a la Franja

Barcelona
política

Torra demana a Puigdemont que faci una “reflexió” sobre si ha de plegar

prada
guerra a gaza

Mor un alt comandant del braç militar d’Al-Fatah en un atac israelià al Líban

barcelona
Política

Juan Jurado, nou alcalde d’Esparreguera, en substitució d’Eduard Rivas

Esparreguera
Política

Montblanc fa eleccions a les pedanies per escollir representants

Montblanc
guerra a gaza

Israel mata almenys mig centenar de persones a la Franja

barcelona
política

El finançament ja fa saltar espurnes entre ERC i el PSOE

barcelona
política

Últim traspàs de carteres: Paneque rep la de Transició Ecològica

barcelona