Política

Herrera condiciona el suport d'ICV a una reorientació social i de compromís amb Catalunya

Critica que l'increment dels impostos se centri "bàsicament" en l'IVA

El secretari general d'ICV i portaveu d'IU-ICV al Congrés, Joan Herrera, ha advertit aquest dissabte que el projecte de pressupostos de l'Estat que ha aprovat el consell de ministres no pot rebre el seu vot afirmatiu, que condiciona a la negociació i a que incloguin una "reorientació de progrés i de compromís amb Catalunya".

Herrera ha considerat "insòlit" que el govern espanyol argumentés que apujaran els impostos per fer uns pressupostos més solidaris i ara diguin que els incrementen per eixugar el dèficit, cosa "sorprenent". Ha criticat que la pujada d'impostos se centri "bàsicament" en l'IVA, també el reduït.

Per Herrera, calen "polítiques socials, anticícliques" i de "canvi de model'. Ha criticat que el govern espanyol hagi argumentat ara que incrementen els impostos per reduir dèficit, quan a criteri seu el que cal per reactivar l'economia és que "els diners circulin". També ha criticat que el govern espanyol hagi argumentat que la pujada fiscal és pels més rics i, en canvi, se centri amb els impostos indirectes com l'IVA, també el reduït.

Ha celebrat, però, que el projecte inclogui la doble fiscalitat. Però els ecosocialistes troben a faltar "decisió" del govern de l'Estat en l'augment de la pressió fiscal a les rendes més altes i mesures de fiscalitat ambiental. A més, ha afirmat que li "preocupa, que la contenció de la despesa repercuteixi en les inversions promeses a la xarxa de Rodalies".

Per tot plegat ja ha advertit que el projecte de pressupostos que ha aprovat aquest dissabte el consell de ministres no compta amb el seu vot, que condicionen a la negociació i a què inclogui una "reorientació de progrés' i de 'compromís amb Catalunya".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.