Política

L'advocat de Bartomeu Muñoz presentarà aquest dilluns un recurs demanant la seva llibertat

Assegura que ha col·laborat amb la justícia i no forma part de "cap trama"

L'advocat Fermín Morales, encarregat de la defensa de l'alcalde de Santa Coloma de Gramenet, Bartomeu Muñoz, ha anunciat aquest diumenge que demà presentarà un recurs per demanar la posada en llibertat del seu defensat ja que entén que ha col·laborat amb la Justícia i no forma part de "cap trama".

En declaracions a TV3, Morales argumenta que la idea de grup organitzat o associació il·lícita "no pot partir només d'una relació de coneixement de persones, sinó que cal més coses, com el repartiment de funcions o una estructura".

En aquest cas, en canvi, "el meu representat ni tan sols coneix personalment algun dels implicats com Macià Alavedra i Lluís Prenafeta. Com pot haver-hi una trama o una estructura organitzada de gent que no es coneix, que no té una relació directa ni un contacte directe, ni comptes a l'estranger, ni res d'això, com ho diu el mateix acte?", es pregunta Morales.

L'advocat torna a reiterar la necessitat que es tingui en compte la presumpció d'innocència davant els fets que el jutge Baltasar Garzón imputa en el seu acte i demana una investigació "en situació d'equilibri, que no requereix la mesura de presó incondicional".

En aquest sentit, remarca que el recurs en el qual està treballant contindrà aquestes idees i clarifica que "portarem davant del jutge una reflexió sobre com són d'innecessàries totes aquestes mesures cautelars de presó incondicional que han de ser excepcionals en un Estat de Dret".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.