Política

La justícia valenciana arxiva la causa contra Francisco Camps pel cas Gürtel

El Tribunal Superior de Justícia del País Valencià ordena el sobreseïment de a causa contra el president de la Generalitat valenciana, implicat en el cas de corrupció del PP

La sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia del País Valencià (TSJPV) ha estimat els recursos presentats pels imputats en la ramificació valenciana del cas Gürtel, entre els quals el president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, i ha ordenat arxivar la causa oberta contra ells per un presumpte delicte de suborn. Camps estava acusat de rebre regals, com vestits i sabates, a canvi de tractes de favor a l'empresa Orange Market.

La resolució, dictada dissabte passat i feta pública aquest dilluns, inclou el vot particular d'un dels tres magistrats de la sala, que considera que únicament s'hauria d'arxivar la causa contra el secretari dels populars valencians i portaveu del PP a les Corts, Ricardo Costa.

La sala estima que els fets que van motivar una causa per suborn passiu no són constitutius de delicte. Amb aquesta decisió es pot presentar recurs davant la sala segona del Tribunal Suprem, però només pel que fa a referència a la imputació dels quatre imputats.

El tribunal ha desestimat els recursos d'apel·lació formulats pel ministeri fiscal i l'acusació popular -exercida pel PSJPV- que sol·licitaven l'ampliació del procediment, extenen els fets inicials de suborn passiu al de suborn actiu, la continuació de la investigació en fase de diligències prèvies per practicar més proves, i l'ampliació del número d'imputats. De la mateixa manera, ha desestimat la petició de nul·litat de les actuacions, que de forma referencial, va ser plantejada per la defensa de Francisco Camps.

Segons el TSJPV, la resolució de la sala, basada en una "àmplia" jurisprudència del Tribunal Suprem, revisa la declaració de fets provats del magistrat instructor, valora indicis, però no fa un nou relat de fets, i en aquest sentit assenyala que "no cal destacar de forma absoluta altres versions", és a dir, que no exclou "que pogués ser certa la versió dels imputats, donades les contraddions de testimonis i de les irregularitats de la prova documental".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

El 57% dels votants d’ERC veurien bé investir Illa

barcelona
Política

Mor Montserrat Candini, la primera alcaldessa de Calella

estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona