Política

UPyD confirma que es presentarà en les pròximes eleccions catalanes

El partit de Rosa Díez incorpora l'exdiputat de Ciutadans Antonio Robles, que podria ser candidat de la formació

UPyD, el partit que encapçala l'exdiputada del PSOE Rosa Díez, ha confirmat que es presentarà a les pròximes eleccions catalanes, previstes a la tardor d'aquest 2010 i que l'obtentció de representació parlamentària és "un objectiu inqüestionable". UPyD ha fet aquest anunci després que hagi transcendit que Antonio Robles, exdiputat al parlament català per Ciutadans, s'hagi afiliat a la formació espanyola.

UPyD assegura en un comunicat que elaborarà les candidatures a les eleccions catalanes seguint les normes i principis fixats pel primer congrés del partit i recollides en els seus estatuts i reglaments corresponents. No obstant això, en el cas català la normativa interna del partit redueix de dos anys a sis mesos el període mínim de militància per poder concórrer a les llistes. Les condicions que recullen els estatuts del partit són "llibertat dels afiliats per a la seva postulació, sense traves ni avals; limitació de mandats; règim d'incompatibilitats; codi de bones pràctiques; exigència d'un període previ d'experiència professional i submissió a un procés d'eleccions primàries de forma obligatòria i no potestativa", segons que recorda el comunicat d'avui.

"L'exigència de terminis d'antiguitat en l'afiliació en el partit per optar com a candidat electoral, de dos anys que en aquest període posterior al Congrés, es veu reduït a sis mesos", segons que recull la Disposició transitòria tercera dels Estatuts de UPyD i assenyala el comunicat, amb què s'obre la porta que Robles pugui ser el candidat de Rosa Díez a les eleccions catalanes.

Antonio Robles s'ha afiliat a UPyD un any i mig després d'abandonar Ciutadans, partit que busca un suport electoral ideològicament molt pròxim al partit de Rosa Díez. L'exdiputat català va deixar Ciutadans per desavinences amb el seu líder, Albert Rivera, i mai no ha amagat la seva proximitat al projecte polític de Rosa Díez.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona
Estats Units

Trump accepta la nominació i fa una crida a la “unitat”

Barcelona
Política

Rull torna a Lledoners

barcelona