Política

Els coordinadors comarcals de Reagrupament es reuniran aquest dilluns per decidir els passos després de la crisi

Joan Carretero, Rut Carandell i els seus no tenen cap intenció, pel que sembla, d'intentar reprendre el projecte polític amb unes altres sigles

Els coordinadors comarcals de Reagrupament es reuniran aquest dilluns a Sant Boi de Llobregat per decidir els passos a seguir després que esclatés la crisi interna de l'entitat amb l'abandonament de la junta directiva del president i màxim impulsor del moviment, l'exconseller Joan Carretero, amb altres 12 membres de la direcció.

Segons fonts de Reagrupament, tot apunta que es convocarà una assemblea nacional extraordinària per decidir el futur de la formació. La fórmula d'elecció dels candidats a la llista que Reagrupament pensava presentar a les eleccions del 2010 ha estat el detonant d'una crisi que s'ha anat gestant des de l'assemblea nacional constituent del mes d'octubre.

A Carretero també l'ha seguit la vicepresidenta de la formació, Rut Carandell, a més d'altres 11 dirigents. D'aquest grup, però, les fonts consultades afirmen que tres han plegat sense alinear-se amb Carretero, sinó cansats de les discussions internes que s'han anat succeint des de l'assemblea de l'octubre.

Carretero pretenia elegir els candidats de la llista en una única votació a nivell nacional, mentre l'altre sector format per Albert Pereira, Jaume Renyer, Emili Valdero i Francesc Abad defensava que l'elecció s'havia de fer escrupulosament d'acord amb la ponència política de la formació, que estableix que els candidats s'han d'elegir per circumscripcions territorials.

En una reunió extraordinària de la junta directiva de Reagrupament aquest dissabte a Vic, Carretero va llançar un ultimàtum a Albert Pereira, Jaume Renyer, Emili Valdero i Francesc Abad: O ells, plegaven de la direcció en aquella mateixa reunió –en què dos d'ells, Renyer i Valdero, no hi van assistir- o se n'anava ell. Una situació que els membres de la direcció que no han abandonat el càrrec van considerar de "xantatge".

Davant la resistència a abandonar el càrrec de Pereira, Renyer, Valdero i Abad –que van demanar primer una setmana per reflexionar-ho i després 72 hores- en considerar que estaven legitimats per l'assemblea nacional que els va triar, Carretero va comunicar la seva dimissió irrevocable, seguida d'altres 12 dimissions.

A la junta directiva de Reagrupament per ara només hi queden Pereira, Valdero, Renyer i Abad, a més de dos altres membres -Josep Anton Nus i Teo Vidal-, que s'han volgut mantenir neutrals en el conflicte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.