Política

El president de l'Audiència Nacional rebrà dimarts els familiars dels segrestats de l''Alakrana'

De la Vega remet a l'àmbit judicial el lliurament dels pirates a canvi dels pescadors

El president de l'Audiència Nacional, Ángel Juanes, rebrà dimarts que ve a la seu d'aquest òrgan judicial els familiars dels segrestats de l''Alakrana'. L'entrevista tindrà lloc a la una de la tarda, segons han informat fonts jurídiques.

La vicepresidenta primera del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, ha remès a l'àmbit judicial el lliurament dels dos pirates somalis empresonats a l'Estat espanyol, tal com sol·liciten els segrestadors. No obstant això, després de ressaltar que és un "assumpte tècnic i jurídicament molt complicat", ha afirmat que el govern espanyol ha fet i seguirà fent, "en tots els àmbits", "tot el que estigui en les seves mans", dins del marc de la llei.

De la Vega ha mostrat el suport i solidaritat del govern espanyol a les famílies dels tripulants, i ha afirmat que comparteix el seu "dolor", "angoixa" i accepta les seves crítiques, encara que "algunes puguin ser injustes".

De la Vega ha assegurat que l'estratègia del govern espanyol és "seguir treballant amb l'únic objectiu que els tripulants tornin sans i estalvis a casa com més aviat millor". Ha evitat donar detalls de la situació de les gestions per l'alliberament per "prudència i responsabilitat", i ha subratllat que "estem en un moment complicat" i la situació cal gestionar-la amb "molta prudència".

Crítiques al PP
De la Vega, en la roda de premsa posterior al consell de Ministres monopolitzada pel segrest de l"Alakrana", ha arremès contra el PP, al qual ha acusat de mantenir un comportament "penós" i "lamentable". Així, l'ha acusat de "deslleialtat institucional" davant aquesta crisi. Ha explicat que el PP hauria d'entendre la situació i ha afegit que no és tolerable que pretengui desgastar el govern espanyol.

La vicepresidenta ha demanat a "tots", també als mitjans de comunicació, treballar amb "responsabilitat", "en la mateixa direcció" i amb "lleialtat" per l'alliberament del pesquer basc.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.