Política

Rivera insta ERC a "no tornar" a l'època de Terra Lliure

Albert Rivera, el portaveu del Grup Mixt, afirma que ERC està optant per una "radicalització" per desactivar Reagrupament

El portaveu del Grup Mixt, Albert Rivera, ha advertit que si ERC no compleix la sentència del Tribunal Constitucional (TC) sobre l’Estatut, estarà retornant a l’època de Terra Lliure, el que ell ha anomenat "tornar als seus orígens".

"Hi ha alguns diputats d’ERC que han format part i han donat suport a polítiques antidemocràtiques com bandes terroristes", ha asseverat Rivera, i ha afegit que "parlar de no acatar la justícia des d’un govern és molt greu". La portaveu d’ERC al Parlament, Anna Simó, ha carregat contra les declaracions "insultants" i la manca d’arguments polítics de Rivera.

Per C’s, ERC està optant per una "radicalització" per desactivar Reagrupament. Ha instat ERC a mantenir-se en la "via democràtica", defensant la independència però "sense deixar d’acatar i viure en l’Estat de dret". "Si volen deixar de viure en l’Estat de dret, que deixin els seus escons, les seves cadires de govern, les catifes i els cotxes oficials i se’n vagin al carrer a manifestar-se. No es pot governar i dir que no s’acaten les sentències judicials", ha rematat Rivera

La resposta d'ERC
Les paraules de Rivera han encès la portaveu d’ERC al Parlament, Anna Simó, que li ha retret unes declaracions que ha considerat "insultants". A més, no s’ha estat de reivindicar i retreure a Rivera que sigui "incapaç de reconèixer" que "cap partit com ERC ha encaminat l’independentisme cap a l'única opció possible, que és la del consens i la cohesió social, la majoria social i les urnes". Ho ha dit en referència a les negociacions que va liderar ERC pel desarmament i la renúncia a la violència de Terra Lliure.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Israel es prepara per a negociar l’alto el foc en una reunió sense Hamàs

barcelona
estats units

La taxa d’inflació de juliol als EUA baixa una dècima fins al 2,9%

barcelona
política

Diputats i senadors de Junts s’autoinculpen d’haver acompanyat Puigdemont

barcelona
ALEMANYA

Tanquen una caserna a Colònia per la sospita d'un sabotatge a la xarxa d'aigua

BARCELONA
estats units

Trump perd el tercer intent d’apartar el jutge del cas de l'actriu porno

barcelona
GUERRA A EUROPA

La fiscalia polonesa presenta càrrecs per espionatge contra González

barcelona
àsia

El Constitucional de Tailàndia destitueix el primer ministre

barcelona
regne unit

Croada contra l’assetjament sexual al transport públic britànic

BARCELONA
Política

Mor José García Rodríguez, exregidor de Vilablareix