Política

Sánchez Llibre demana perdó per haver-se equivocat i votat 'sí' al finançament autonòmic

El coordinador del grup de CiU al Congrés atribueixi l'error a la confusió creada en la repetició d'una votació dins d'una sessió marcada pels incidents

El portaveu adjunt de CiU al Congrés de Diputats i dirigent d'Unió, Josep Sánchez Llibre, ha demanat disculpes aquest diumenge per haver votat 'sí' per error a la reforma de la llei orgànica de finançament autonòmic (Lofca), dijous passat. El dirigent democristià afirma en el seu blog que l'equivocació és fruit d'un error humà i la conseqüència de diversos problemes i confusions que es van produir durant la votació.

La reforma de la Lofca per incloure el nou model de finançament es va haver de votar dues vegades perquè el president del Congrés, José Bono, es va adonar que s'havia votat la totalitat abans que les esmenes a l'articulat. En la segona votació, Sánchez Llibre va indicar el vot a favor pensant que es tractava d'un apartat corresponent al fons de compensació territorial per a Canàries i no la totalitat de la Lofca. Nou diputats del grup de CiU, inclòs Sánchez Llibre, van votar a favor.

Aquest no va ser l'únic problema que hi va haver durant la sessió parlamentària, ja que 17 diputats, la najoria del PP i de CiU, van quedar bloquejats per una avaria en els ascensors de l'edifici, tot i que el president de la Cambra, José Bono, va decidir de forma excepcional permetre'ls l'entrada a l'hemicicle quan ja havia començat el procés de votació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.