Política

Mali extradeix a Mauritània un col·laborador relacionat amb el segrest dels tres cooperants catalans

El nom de Sid'Ahmed, detingut fa unes quantes setmanes a Mali, havia estat citat durant els interrogatoris d'altres presumptes implicats en el segrest, que el van mencionar com el proveïdor dels vehicles que es van utilitzar en l'acció

Les autoritats de Mali han extradit a Mauritània a un ciutadà d'aquest país presumptament implicat en el segrest dels tres cooperants catalans el 29 de novembre, segons una font de la seguretat mauritana.

Aquesta font ha assenyalat que Amar Uld Sid'Ahmed, més conegut com a Omar Sahrauí, va ser conduït divendres per via terrestre fins a Nouakchott, sota la custòdia de policies dels dos països.

El nom de Sid'Ahmed, detingut fa unes quantes setmanes a Mali, havia estat citat als interrogatoris d'altres presumptes implicats al segrest, que el van mencionar com el proveïdor dels vehicles que es van utilitzar en l'acció.

Segons la font, Sid'Ahmed hauria fet aquest mateix paper en el segrest de dos ciutadans italians al sud de Mauritània, el 18 de desembre, també per part d'Al-Qaida al Magrib Islàmic (AQMI).

Les autoritats mauritanes sospiten que l'extraditat és un dels principals responsables de la logística d'AQMI en aquest país.

Els cooperants Alícia Gámez, Roque Pascual i Albert Vilalta van ser segrestats el 29 de novembre a la carretera que uneix Nouakchott i Nouadhibou, la ciutat més important del nord del país, per un grup d'homes armats, que presumiblement els van traslladar al nord de Mali, que AQMI utilitza com a caserna.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El PSC es conjura perquè Paneque sigui alcaldessa de la ciutat

girona
política

El 57% dels votants d’ERC veurien bé investir Illa

barcelona
Política

Mor Montserrat Candini, la primera alcaldessa de Calella

estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat