Política

El Pla Bolonya entra a la UCE

Els rectors d'onze universitats es reuneixen a Prada de Conflent presidits pel conseller d'Universitats, Josep Huguet

Rectors d'onze universitats, entre els quals hi ha representants de centres valencians, andorrans, francesos i italians, es reuniran avui dilluns a la Universitat Catalana d'Estiu (UCE) per debatre sobre el Pla Bolonya.

Després dels conflictes estudiantils que va generar l'aprovació del nou pla universitari, els rectors avaluaran en una taula rodona presidida pel conseller d'Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat, Josep Huguet, les conseqüències de l'aplicació de l'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES).

El rector de l'UCE, Jaume Sobrequés, ha assegurat que la reunió respon a la relació "fraternal" que hi ha entre les universitats de l'àmbit català, i escenificarà el final d'una època en què l'UCE i la resta de centres han viscut "una mica al marge els uns dels altres".

Preguntat sobre la seva visió de l'EEES, el rector de Prada entèn que el projecte hagi generat una reacció adversa entre els estudiants, ja que "tots els canvis, tot i que siguin per bé, provoquen oposició al principi". Tot i així ha reconegut que potser s'ha explicat bé el que representa el nou sistema universitari, i ha afegit que des de certs sectors s'ha intentat manipular la situació per interessos que no tenien res a veure amb el projecte educatiu.

"Si hem acceptat un context europeu a nivell econòmic, social i legal, la universitat no pot quedar-ne al marge d'Europa", ha opinat Sobrequés, i s'ha mostrat convençut que el Pla Bolonya serà positiu per als universitaris, atès que afavorirà els contactes, la convalidació de títols i l'exercici professional en un marc molt més ampli que l'actual. "A més, era un canvi inevitable", ha sentenciat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.