Política

Jaume Renyer anuncia el propòsit de consultar els socis de Reagrupament per determinar el camí a seguir

Acusa Carretero d'anar contra els estatuts de l'associació amb la pretensió de votar de forma assembleària els candidats de totes les circumscripcions catalanes

Jaume Renyer, un dels dirigents de Reagrupament Independentista que no han secundat el promotor de l'associació política, ha anunciat que adoptaran "les mesures estatutàriament establertes per donar la paraula als associats a fi i efecte que decideixin sobre la continuïtat del projecte independentista i de regeneració democràtica que fa quatre mesos vam iniciar". Per la seva part, els coordinadors comarcals de Reagrupament es reuniran aquest dilluns a Sant Boi de Llobregat per decidir els passos a seguir després que esclatés la crisi interna de l'entitat.

Amb el títol Sobre la crisi de direcció de Reagrupament Independentista, Jaume Renyer argumenta en el seu blog les circumstàncies que han acabat amb la decisió de Joan Carretero, aquest dissabte, d'abandonar la junta directiva del grup amb dotze membres més per desavinences en l'elaboració de les llistes electorals. Renyer acusa Joan Carretero d'anar contra els estatuts aprovats en l'assemblea constituent del passat 3 d'octubre i explica que en una reunió anterior, celebrada el 16 de gener, Carretero va avançar que "personalment presentaria una proposta per fer conjuntament amb l'assemblea nacional les primàries per escollir candidats". A més, va afegir, se seguiria un procediment en el qual simultàniament tots els associats podrien votar les llistes de totes les demarcacions electorals, en aquest cas provincials a falta de llei electoral pròpia per Catalunya.

El dirigent de Reagrupament afegeix en el seu blog que va advertir a Carretero que si feia aquesta proposta ell defensaria el compliment dels estatuts de la plataforma i la seva ponència política. Carretero, la vicepresidenta de Reagrupament, Rut Carandell i onze components més de la junta directiva, formada per 18 membres, apostaven per unes primàries totalment obertes, on els afiliats de Girona també poguessin triar, per exemple, integrants de la llista per Tarragona. Davant l'oposició a aquesta mesura, van optar per abandonar la junta de l'associació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.