Política

La junta de Reagrupament manifesta el propòsit de substituir Carretero i els seus seguidors

Els crítics amb el promotor de l'associació denuncien en un comunicat el caràcter antiestatutari de les propostes de l'expresident i el seu intent d'excloure'ls de la direcció

Els components de la junta directiva de Reagrupament Independentista que no han seguit Joan Carretero han fet públic un comunicat a la web de l'associació en què manifesten el propòsit de substituir els llocs que han quedat vacants en la direcció i convocar una assemblea extraordinària al més aviat possible. Aquest dilluns mateix hi ha convocada una reunió d'urgència amb els coordinadors comarcals de l'associació. Aquest diumenge, una trentena de simpatitzants s'han concentrat davant la seu de la formació, a Barcelona.

El comunicat de la junta respon a la necessitat de mantenir els associats "plenament informats" davant la "transcendència" dels fets succeïts aquest dissabte 30 de gener. En aquest comunicat, els membres de la junta que no han seguit Carretero donen la seva versió cronològica dels fets i el debat intern que ha portat a la discrepància que ha obert aquesta crisi.

Móra defensa Carretero
Per la seva banda, l'alcalde d'Arenys de Munt i membre de Reagrupament, Carles Móra, ha justificat aquest diumenge a l'ACN la sortida de la direcció de la formació de Joan Carretero i considera que és possible "reconduir la situació" després de la crisi. "El país necessita aquesta alternativa de Reagrupament. Hi ha molta feina endegada i moltes il·lusions posades sobre la taula", ha afirmat Móra, que ha defensat la postura de l'exalcalde de Puigcerdà en tot el conflicte. "El senyor Carretero és transparent i no està disposat a consentir que en el si del partit hi hagi volences personals ni interessos personals a l'hora de confeccionar les llistes", ha alertat amb fermesa l'alcalde d'Arenys de Munt.

Mentrestant, el comunicat de la junta de Reagrupament explica que el rerefons de la polèmica interna respon a les divergències sobre la forma de procedir a l'elecció de candidats de Reagrupament a les pròximes eleccions catalanes, per circumscripcions o de forma assembleària per al conjunt de les demarcacions catalanes. No obstant, afegeix que el fins ara president de l'associació va anar a la reunió de caràcter extraordinari que aquest dissabte va celebrar la junta amb l'exigència que "si quatre membres de la junta (Francesc Abad, Albert Pereira, Jaume Renyer i Emili Valdero, aquests dos últims absents de la sessió), no presentaven immediatament la seva dimissió, dimitiria ell mateix". La reunió va culminar amb la ja coneguda sortida de Carretero i 12 membres més de la junta.

Reunió d'urgència a Sant Boi
Els crítics amb Carretero tenen previst d'assistir ara a la reunió d'urgència que se celebrarà aquest dilluns a Sant Boi de Llobregat amb els coordinadors comarcals de Reagrupament, per tal d'analitzar la situació. Paral·lelament, han anunciat el propòsit de substituir els directius que han abandonat la junta amb Carretero pels candidats suplents de les eleccions internes celebrades a l’assemblea general fundacional del 3 d’octubre.

El comunicat i el ressò de la crisi han provocat un encès debat en diversos fòrums i en la mateixa web de la formació. La majoria dels comentaris mostren la preocupació d'associats i simpatitzants de Reagrupament per les conseqüències que tindria per al projecte de l'associació la pèrdua d'un actiu com Joan Carretero. El promotor de Reagrupament és la personalitat més coneguda del grup.

Això no obstant, els directius que formalment continuen al capdavant de la formació destaquen que la pretensió de Carretero i dels seus seguidors a l'hora de designar els candidats de la formació de forma assembleària és contrària als estatuts aprovats en l'assemblea fundacional del 3 d'octubre.

Compliment dels estatuts
Jaume Renyer, un dels dirigents de Reagrupament Independentista que no han secundat el promotor de l'associació política, ha anunciat que adoptaran "les mesures estatutàriament establertes per donar la paraula als associats a fi i efecte que decideixin sobre la continuïtat del projecte independentista i de regeneració democràtica que fa quatre mesos vam iniciar". Per la seva part, els coordinadors comarcals de Reagrupament es reuniran aquest dilluns a Sant Boi de Llobregat per decidir els passos a seguir després que esclatés la crisi interna de l'entitat.

Amb el títol Sobre la crisi de direcció de Reagrupament Independentista, Jaume Renyer argumenta en el seu blog les circumstàncies que han acabat amb la decisió de Joan Carretero, aquest dissabte, d'abandonar la junta directiva del grup amb dotze membres més per desavinences en l'elaboració de les llistes electorals. Renyer acusa Joan Carretero d'anar contra els estatuts aprovats en l'assemblea constituent del passat 3 d'octubre i explica que en una reunió anterior, celebrada el 16 de gener, Carretero va avançar que "personalment presentaria una proposta per fer conjuntament amb l'assemblea nacional les primàries per escollir candidats". A més, va afegir, se seguiria un procediment en el qual simultàniament tots els associats podrien votar les llistes de totes les demarcacions electorals, en aquest cas provincials a falta de llei electoral pròpia per a Catalunya.

El dirigent de Reagrupament afegeix en el seu blog que va advertir a Carretero que si feia aquesta proposta ell defensaria el compliment dels estatuts de la plataforma i la seva ponència política. Carretero, la vicepresidenta de Reagrupament, Rut Carandell i onze components més de la junta directiva, formada per 18 membres, apostaven per unes primàries totalment obertes, on els afiliats de Girona també poguessin triar, per exemple, integrants de la llista per Tarragona. Davant l'oposició a aquesta mesura, van optar per abandonar la junta de l'associació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona
Estats Units

Trump accepta la nominació i fa una crida a la “unitat”

Barcelona
Política

Rull torna a Lledoners

barcelona
política

La seguretat i el blindatge del Campus de Salut, prioritats de Junts pel proper curs

girona
Estat espanyol

Begoña Gómez s’acull al dret a no declarar al jutjat

Barcelona