Política

El PSOE insta a tancar ben de pressa el finançament

El grup socialista al Congrés sotmetrà a votació una resolució força genèrica sobre la necessitat que s'agilitzi el desenvolupament de l'Estatut

El grup socialista al Congrés sotmetrà a votació una resolució força genèrica sobre la necessitat que s'agilitzi el desenvolupament de l'Estatut i, sobretot, perquè "com més aviat millor" s'acordi un nou model de finançament.

La proposta, que ha estat inspirada en part pel PSC, en cap moment fa referència explícita a Catalunya, sinó que parla en general de compliments estatutaris, d'impuls de les comissions bilaterals, coordinació d'Estat i territoris per combatre la crisi i la futura convocatòria de la conferència de presidents per concretar mesures comunes.

En conjunt, les quinze propostes del PSOE que es debatran dimarts vinent resumeixen el paquet d'iniciatives que José Luis Rodríguez Zapatero va presentar en el debat de política general. Des de mesures per afavorir pimes i autònoms, passant per l'automoció i el canvi de model del sector de l'habitatge, que inclou la supressió de les rebaixes fiscals a les considerades rendes altes, que de moment Zapatero situa en 17.000 euros.

El PSOE, però, es va mostrar ahir obert a negociar una proposta d'IU que reclama augmentar el llindar del que es considera renda alta, per tal que part de la considerada classe mitjana pugui continuar beneficiant-se de desgravació per hipoteques.

Ampliar la cobertura de les prestacions

També sembla disposat a negociar l'ampliació de la cobertura de prestacions socials per als aturats que actualment no perceben cap ajut. En general, doncs, la presentació de les propostes no fa altra cosa que obrir el pastís de la negociació entre grups.

La portaveu del PP al Congrés, Soraya Sáenz de Santamaría, va fer ahir el que el seu president, Mariano Rajoy, no havia fet durant el debat. És a dir, explicar la seva alternativa econòmica. Possiblement, això explica que la roda de premsa fos més llarga del que és habitual.

Sáenz de Santamaría es va passar una bona estona detallant les propostes de resolució que ha presentat el PP, entre les quals destaca la d'habitatge. Aquesta proposta replica a l'anunci de Zapatero de suprimir les desgravacions pel 2011.

Ampliar la desgravació
La portaveu del PP va assegurar que "pocs han entès a qui beneficia la reducció, fora que siguin els que tenen habitatge en estoc".

Per això demanen no només mantenir la desgravació, sinó ampliar-la del 15% al 25%, amb un límit de 10.000 euros.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Prèdica de model singular i poc marge fiscal al sac

madrid

AfD, aixopluc d’escorrialles ultres

Berlín
estats units

Trump escull el populista Vance com a candidat a vicepresident

barcelona
política

Comín no podrà assistir al ple de constitució de l’Eurocambra

barcelona
judicial

Serret i Simó recusen Marchena i quatre magistrats més per manca d’imparcialitat

barcelona
estats units

Seguretat Nacional admet un “error” en la protecció a Trump

barcelona
estats units

Una jutgessa desestima el cas contra Trump per tenir documents classificats a casa

barcelona
Àfrica occidental

El Parlament de Gàmbia rebutja legalitzar la mutilació genital femenina

Barcelona
Política

Aixequen l’ordre de detenció a Gallardo però el fiscal eleva el cas al TC perquè no el veu amnistiable

barcelona