Política

CiU confirma la seva abstenció i permetrà la convalidació del decret antidèficit

El portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha indicat que la seva votació pot "no ser entesa" pels seus propis votants

El portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha avançat que el seu grup s'abstindrà en la convalidació del decret de mesures antidèficit, que inclou la rebaixa dels sous dels funcionaris i la congelació de les pensions el 2011.

Amb l'abstenció de CiU el govern té pràcticament assegurada la convalidació del decret en la votació de la cambra baixa, ja que només una confusió d'algun dels diputats socialistes podria provocar que el decret finalment fos rebutjat i derogat.

Duran i Lleida es va dirigir en exclusiva a Zapatero "perquè és una sessió excepcional" i s'han d'"assumir totes les responsabilitats necessàries", tot i que altres grups "amaguin el cap sota l'ala" amb la vista posada en la federació nacionalista. "Però nosaltres no pensem en les properes eleccions", ha indicat Duran, que ha assenyalat que la seva votació pot "no ser entesa" pels seus propis votants.

No obstant, ha advertit que si no s'aprova el decret, les fiances públiques espanyoles entraran en risc d'intervenció com Grècia, fet que complicaria encara més els problemes de funcionaris i pensionistes. En aquest punt ha estat aplaudit pels socialistes, tot i que Duran s'ha mostrat inflexible. "No m'aplaudeixin perquè no estic d'acord amb vostès", ha dit Duran, i ha afegit que Zapatero "ha conclòs la seva etapa de govern", encara que abans d'abandonar el poder ha d'aplicar d'una vegada reformes laborals i del sistema financer.

"No convoqui eleccions ara, en el pitjor moment de crisi" ha indicat Duran, i ha instat el govern a convocar eleccions quan se celebri el debat dels pressupostos del 2011, que no comptaran amb el suport de CiU. "El problema és seu", li ha dit al cap de l'executiu.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.