Política

Berlusconi lluita contra l’estrès

El primer ministre comença les vacances sotmès a una teràpia de repòs després del cúmul d’escàndols que han sacsejat la seva vida les últimes setmanes

Les vacances del primer ministre italià han començat aquest any d’una manera especial. Amb una imatge i una credibilitat tocades pels escàndols dels últims mesos, Silvio Berlusconi ha decidit posar-se en mans dels metges, que han optat per aplicar-li “una teràpia antiestrès i de repòs”, segons el Corriere dell’Alto Adige.

El rotatiu explicava que tres especialistes d’una clínica privada de Bressanone van volar dissabte en helicòpter fins a la residència milanesa del Cavaliere per donar-li consells perquè es relaxi i faci una dieta adequada. “Me’n vaig una mica de vacances”, havia dit Berlusconi als periodistes després de l’últim consell de ministres abans de la pausa de l’estiu. I havia afegit: “Per ara faré deu dies de cura esportiva perquè amb la cortisona que he pres [per una contractura al coll] he de perdre una mica de pes”.

La segona fase de l’estiu del peculiar cap de govern italià consistirà a descansar de deu a quinze dies a Sardenya, on hi la seva finca de Villa Certosa, famosa per les festes que hi organitzava amb ballarines i amics il·lustres. No obstant, pensa acostar-se “un o dos dies per setmana” als Abruços, la regió devastada pel terratrèmol del maig passat, on havia promès passar les vacances.

La cura antiestrès és imprescindible per al Cavaliere. A la frenètica activitat pel sisme i l’organització de la cimera del G-8 de juliol s’hi han afegit els maldecaps de la vida privada: l’afer de les ballarines que volia convertir en eurocandidates; la demanda de divorci de la dona, que el va acusar de freqüentar noies menors d’edat; la pressió de la premsa perquè expliqués la relació amb Noemi Letizia; la publicació de fotos de noies joves despullades a la seva finca sarda; la divulgació de les seves explosives converses amb una prostituta de luxe, Patrizia D’Addario, que va passar una nit de sexe amb ell i va ser testimoni de les seves “orgies” romanes... Tot plegat és massa i ha passat factura a un polític a punt de fer 73 anys.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.