Política

Chaves anuncia que la reunió clau del finançament serà "segurament" dimarts vinent

El vicepresident espanyol admet tensions en el tram final de la negociació. Diu que els territoris coneixeran "més o menys" les quantitats que els corresponen dies abans de la trobada

El vicepresident tercer, Manuel Chaves, ha dit que la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera per acordar el model de finançament se celebrarà, "segurament", el 14 de juliol i ha reconegut tensions en la recta final de la negociació, encara que hi ha hagut "una bona aproximació" amb Catalunya.

Chaves ha assegurat que ja s'estan "tancant les xifres" del finançament autonòmic i que les comunitats coneixeran "més o menys" les quantitats que els correspondran dies abans de la trobada del consell, però no tindran la proposta definitiva fins a la reunió.

El també ministre de Política Territorial ha admès que s'estan produint "dificultats i tensions més grans" en l'últim tram de les negociacions, encara que s'han aconseguit acostaments i una "bona aproximació" de postures amb la Generalitat de Catalunya.

Respecte de les comunitats governades pel PP, Chaves ha demanat que defensin les seves posicions en funció dels interessos dels seus ciutadans i no d'interessos partidistes.

Sobre el nou model, el vicepresident ha reiterat que el criteri fonamental per assignar els recursos serà l'augment de la població i es tindran en compte altres variables, com la insularitat, l'envelliment i la dispersió, per a les comunitats amb un menor creixement demogràfic.

Chaves s'ha referit a la nova fórmula de finançament autonòmic durant una visita realitzada a Leganés (Madrid), en la qual ha recorregut algunes infraestructures portades a terme amb fons del Pla E.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.