Política

ICV para els peus a Castells en l'anunci de la "pràctica desaparició" de l'impost de successions

Els ecosocialistes creuen que cal "preservar" el tribut i insisteixen que unes 6.000 famílies han de continuar pagant-lo

L'"àmplia conincidència" dins del tripartit sobre la fórmula per reformar l'impost de successions no és tan àmplia, o bé ICV no vol que sigui dit. Els ecosocialistes han parat els peus a Antoni Castells aquest dimecres a la tarda, poques hores després que el conseller d'Economia hagués anunciat que el pacte entre els socis del govern català era imminent i que donaria pas a "la pràctica desaparició" del polèmic tribut, com reclama ERC.

Tot i que no ha donat xifres, Castells ha apuntat que els hereus que siguin familiars de primer grau, fills o cònjuges del difunt, difícilment hauran de pagar per heretar. I el partit del conseller Joan Saura s'ha rebel·lat contra aquest anunci.

Castells havia apostat per actuar de manera pragmàtica i evitar el dogmatisme en aquest afer. I la portaveu d'ICV, la diputada Laia Ortiz, ha replicat amb el mateix llenguatge. Després d'advertir que cal "preservar" l'impost de successions, ha afegit: "De dogmatisme, cap. Estem per la reforma de l'impost".

La proposta d'ICV, que és de reforma de l'impost i no de "pràctica desaparició", és que hi hagi unes 6.000 famílies, de les 56.000 que hereten cada any, que continuïn pagant el tribut, ja que aquest grup aporta el 85% de la recaptació que comporta aquest impost. Les altres 50.000 famílies, amb nivells de renda i patrimoni més baixos, quedarien exemptes del pagament.

Per Ortiz, també cal retocar els trams per millorar la progressivitat de l'impost i, sobretot, arbitrar mesures per combatre el frau fiscal i la picaresca que aquest tribut ha anat generant al llarg dels anys, com explicava l'AVUI.cat en un reportatge sobre les fórmules per defugir-lo aquest diumenge passat.

L'última condició d'ICV és "dissociar clarament els béns relacionats amb l'activitat productiva d'aquells que no ho són".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Itàlia

Militants d’extrema dreta agredeixen a Torí un periodista de ‘La Stampa’

Barcelona
Bangladesh

El Suprem bengalí anul·la les quotes de feina pública que han encès el país

Barcelona
Pròxim Orient

Els houthis responen al bombardeig d’Hodeida amb míssils contra Eilat

Barcelona
Pròxim Orient

Israel bombardeja el port iemenita d’Hodeida

Barcelona
Estats Units

L’equip de Biden ignora la pressió i assegura que continua en campanya

Barcelona
política

L’ANC potencia les estructures de país i “l’agenda per la independència”

barcelona
Xipre

El govern xipriota acusa Turquia de violar els drets humans a l’illa

Barcelona
Bangladesh

Més d’un centenar de morts en l’onada protestes estudiantils

Barcelona
Guerra a Gaza

Gairebé 39.000 palestins han mort des de l’inici de l’ofensiva a la Franja

Barcelona