Política

CiU només aprovarà la proposta Castells a canvi d'anar junts contra els impostos de ZP

La federació reclamava l'eliminació total del tribut de successions i només seran flexibles si hi ha un front comú a Madrid com a contrapartida

CiU, que defensava l'abol·lició total de l'impost de successions –més enllà de la "pràctica desaparició"–, només donarà suport a la reforma del tribut proposada per Antoni Castells aquest dimarts al Parlament si els partits catalans fan front comú a Madrid contra la pujada d'impostos de l'executiu espanyol.

Aquesta és la condició que ha posat el diputat de la federació Antoni Fernández Teixidó, tot criticant el “vodevil” del govern de José Montilla en l'afer, ja que ERC i ICV mantenen posicions enfrontades i el PSC fa equilibris i intenta imposar la seva fórmula.

El PP insisteix que cal eliminar del tot l'impost
En la mateixa sessió, el diputat del PP Josep Enric Millo ha advertit que, segons el seu punt de vista, Castells “incompleix el compromís de rebaixar l'impost de successions” i li ha demanat que l'elimini perquè “és injust i desfassat”. Millo també ha criticat “l'espectacle d'aquest dies” al govern.

Per C's, el debat arriba tard
Per l'altre grup de l'oposició, el mixt, ha intervingut el diputat de Ciutadans-Partido de la Ciudadanía (C's), Albert Rivera, encara president i portaveu del grup malgrat les dissidències internes. Per Rivera, debatre ara la reforma del tribut és "electoralista", i hauria estat més adequat discutir la qüestió "fa tres anys".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.