Política

El PSOE i el PP empatarien a les eleccions europees, segons el CIS

Segons el sondeig preelectoral del Centre d'Investigacions Sociològiques obtindrien 23 escons cadascun, però els socialistes guanyarien en percentatge de vots

El PSOE i el PP empatarien a les eleccions europees del pròxim 7 de juny, en aconseguir  23 escons cadascun, tot i que els socialistes superarien lleugerament els populars en percentatge de vot, en sumar el 42,8% de les paperetes, respecte del 42,2% que aconseguiria el PP, segons el sondeig elaborat pel Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) sobre els comicis europeus.

L'estudi, publicat aquest dijous, que augura una abstenció del 13,8%, atorga a Coalició Per Europa, que agrupa CiU, PNB i Coalició Canària, dos escons (5,1% dels vots), mentre que IU-ICV, que concorre amb la marca L'Esquerra, es faria amb un lloc a l'Eurocambra en aconseguir el 3,1% dels vots.

També la coalició Europa dels Pobles-Verds, de la qual formen part ERC, BNG, Aralar, Eusko Alkartasuna i la Chunta Aragonesista, obtindria un representant al Parlament Europeu i el 3,6% de les paperetes. Unión, Progreso yi Democrácia (UPyD), que s'estrena en un comicis comunitaris rebria el suport de l'1,3% dels ciutadans que acudirien a les urnes, però no aconseguiria representació.

Els votants només valoren amb un aprovat el candidat del PSOE, Juan Fernando López Aguilar (5,35) i el candidat del PP, Jaime Mayor Oreja (5,04) i suspenen Oriol Junqueras (4,32), Willy Meyer (4,17), Ramon Tremosa (4,12) i Francisco Sosa Wagner (3,77).

Només un 3,3% dels enquestats segueix amb molt d'interès les informacions relacionades amb les eleccions al Parlament europeu i i un 22,7% dels enquestats diu que segueix aquestes notícies amb 'força interès'. Hi ha un gruix del 46,7% dels enquestats que assegura que segueix les informacions relacionades amb aquestes eleccions amb 'poc interès' i un 26,9% asseguren que no tenen 'cap interès' per aquest tipus d'informacions.

Poc més de la quarta part dels enquestats sap el dia que se celebren les eleccions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Itàlia

Militants d’extrema dreta agredeixen a Torí un periodista de ‘La Stampa’

Barcelona
Bangladesh

El Suprem bengalí anul·la les quotes de feina pública que han encès el país

Barcelona
Pròxim Orient

Els houthis responen al bombardeig d’Hodeida amb míssils contra Eilat

Barcelona
Pròxim Orient

Israel bombardeja el port iemenita d’Hodeida

Barcelona
Estats Units

L’equip de Biden ignora la pressió i assegura que continua en campanya

Barcelona
política

L’ANC potencia les estructures de país i “l’agenda per la independència”

barcelona
Xipre

El govern xipriota acusa Turquia de violar els drets humans a l’illa

Barcelona
Bangladesh

Més d’un centenar de morts en l’onada protestes estudiantils

Barcelona
Guerra a Gaza

Gairebé 39.000 palestins han mort des de l’inici de l’ofensiva a la Franja

Barcelona